OnePlus 9 kan få triple kamera på 50 megapixel

OnePlus 9 kan få 50 megapixelkamera og kamerasoftware fra Leica, i følge rygte. Kan det rette op på OnePlus-telefonernes kameraer?

OnePlus 9 kan få triple kamera på 50 megapixel

Det varer ikke længe, før OnePlus skal lancere sit næste flagskib, OnePlus 9. Det skal ske i første kvartal af 2021, og vi har allerede set masser af rygter. Blandt andet hedder det sig, at der skal komme en OnePlus 9 og en OnePlus 9 Pro, og at de lanceres til marts. Det nyeste rygte byder dog på lidt information om specifikationerne, nærmere bestemt kameraet i OnePlus 9. Ifølge rygtet kommer telefonen med triple kamera sammen med software fra Leica.

OnePlus 9 får 50 megapixelkamera fra Leica

Bag rygtet står Slashleaks, og det afslører altså, at OnePlus 9 får et triple kamera med en hovedsensor på 50 megapixel i Ultra Vision-variant med f/1.9 blænde.

Derudover er der en 20 megapixel Cine Camera-sensor med f/1.8 blænde og en telelinse på 12 megapixel med f/3.4 blænde. Den sidstnævnte kan understøtte Optical Image Stabilization (OIS) med AF.

Det er lidt besynderligt, hvis OnePlus vælger et triple kamera til OnePlus 9, for OnePlus 8T har faktisk et quad kamera. Den har en kombination af en hovedsensor på 48 megapixel med OIS, EIS og f/1.7 blænde, en vidvinkel på 16 megapixel med en 116 graders FoV, en makrosensor på 5 megapixel og en dybdesensor på 2 megapixel.

Det er imidlertid ikke første gang, vi hører om et triple kamera i OnePlus 9. Det har 91Mobiles allerede tidligere omtalt, hvor vi hørte om en hovedsensor på 48 megapixel og en ultra vidvinkel også på 48 megapixel. Dog havde de ingen oplysninger om den tredje sensor, der er væsentligt mindre i størrelse end de andre to.

Derudover er der en LED-blitz. Billeder af telefonens kameramodul viser en ny mærkning – Ultra Shot.

Se også: Test af OnePlus smartphones

Leica-samarbejde

Som en lille krølle på halen kan også nævnes, at OnePlus har indledt samarbejde med kameraproducenten Leica, i følge rygtet i hvert fald. Leica skal hjælpe til på softwarefronten.

OnePlus har næsten altid fået ros for deres telefoner, der er gode til prisen. Kameraet har dog altid fået et lille hak i tuden for ikke at være godt nok. Det bliver spændende at se, Leica kan hjælpe ti på den front. Leica har i øvrigt arbejdet sammen med Huawei i nogle år. Det bliver interessant at se, om det samarbejde fortsætter i fremtiden, nu hvor OnePlus angiveligt også skal arbejde sammen med kameraproducenten.

Se også: Bedste tilbud på OnePlus telefoner

Specifikationer på OnePlus 9

Udover disse detaljer om kameraet har vi hørt, at OnePlus 9 får punch-hole i øverste venstre hjørne af skærmen. Skærmen bliver på 6,55 tommer i HDR-opløsning med 2.400 x 1.080 pixel og en refresh rate på 120 Hz.

Indeni sidder Qualcomms nyeste chip, Snapdragon 888 sammen med 8GB RAM og 128 GB hukommelse. Systemet bliver Android 11 baseret på OxygenOS.

Mere end det har vi ikke hørt om den kommende OnePlus-telefon, men der skal nok komme mere, inden det er tid til lanceringen.

Se også: Nyheder om OnePlus