OnePlus får swipe-navigation ligesom iPhone X

I den seneste betaudgave af OxygenOS-softwaren til OnePlus 5T er det muligt at aktivere swipe-bevægelser til at navigere i softwaren i stil med iPhone X.

OnePlus får swipe-navigation ligesom iPhone X

OnePlus’ medstifter, Carl Pei, har flere gange udtalt i interviews, at firmaet lader sig inspirere af Apples måde at gøre tingene på. Noget kunne tyde på, at firmaet har hentet inspiration fra Apple igen.

I den seneste betaudgave af softwaren til den nyeste OnePlus 5T er der nemlig kommet en ny funktion, som lader brugerne bruge swipe-bevægelser i stedet for de normale softwareknapper – meget ligesom måden, som Apple har gjort det i iPhone X.

Læs også: OnePlus 5T – en værdig efterfølger [TEST]

Detaljerne om den nye betaudgave er offentliggjort på OnePlus’ forum og består mere præcist af den såkaldte Open Beta 3 til OnePlus 5T. Det er en betaversion, som er mulig at installere for at teste nye funktioner, inden de bliver rullet ud til alle brugere.

Sådan fungerer de nye iPhone X-lignende bevægelser

OnePlus oplyser, at du kan gå ind i Indstillinger » Knapper og slå navigationslinjen fra. Herinde kan du nu vælge ”Skjul navigationslinjen”, hvilket aktiverer de nye bevægelser til at navigere rundt i telefonen. Bevægelserne fungerer sådan, at du kan komme til hjemmeskærmen ved at swipe op fra den nederste del midt på skærmen. Det svarer altså til den midterste cirkel, man typisk finder i softwareknapperne eller en kapacitiv knap med fingeraftrykslæser på fronten.

Hvis du derimod vil gå tilbage, hvilket svarer til pilen i softwareknapperne, kan du swipe op enten fra højre eller venstre side – stadig fra den nederste del af skærmen. Fordelen ved denne løsning er, at du har nem adgang til tilbage-funktionen, uanset om du er højre- eller venstrehåndet. Den sidste bevægelse bringer oversigten over åbne apps frem, som er den tredje knap fra Androids navigationstaster. Den åbner du ved også at swipe op fra midten af skærmens nederste del, men ved samtidig at holde fingeren nede i kvart sekunds tid. Det er altså fuldstændig samme fremgangsmåde som på iPhone X.

Læs også: Ny app til iPhone X skjuler skærmens udskæring

Lyder det forvirrende? Det er det slet ikke. Se blot i ovenstående video, hvor simpelt de nye bevægelser fungerer. Fordelen ved denne løsning er, at hele skærmens højde på 2.160 pixels bliver anvendt til at vise reelt indhold frem for at softwareknapperne optager 6 % af skærmen i højden. Den nye funktion skal derfor ses som OnePlus’ løsning på at få mest ud af den nye, store 18:9-skærm i topmodellen.