OnePlus Nord 4 lanceret: Specifikationer og pris

OnePlus Nord 4 koster fra lige under 4.000 kroner, men kan på flere punkter krydses af som var det en premium-mobil. Se funktioner og pris.

OnePlus Nord 4 lanceret: Specifikationer og pris

OnePlus Nord 4 er nyeste variant i OnePlus’ serie af mellemklasse-telefoner, der har som mål at give brugerne flere premium-features til en pris, der ligger på det halve.

Udover det sædvanlige fokus på ydeevne, batteri og opladning samt kamera, er der også sat ekstra ind på at levere praktiske AI-oplevelser i telefonen. Alt sammen til en pris fra 3.999 kroner.

Se også: Sammenlign tilbud og priser på OnePlus-telefoner

Specifikationer på OnePlus Nord 4

Design

OnePlus Nord 4 markerer en tilbagevenden til unibody-designet helt i metal, som tidligere blev overskygget af fremkomsten af 5G og det tilhørende behov for flere antenner.

Nord 4 kombinerer et slankt metaleksteriør med en ny antenneteknologi, der skulle sikre bedre opkobling til mobilnettet.

OnePlus Nord 4 fås i tre forskellige farver: Et klassisk børstet gunmetal-design, som OnePlus kalder Obsidian Midnight. Så har vi en sølvvariant med et 2D-laserætset design, som kaldes for Mercurial Silver.

Den tredje og sidste variant kaldes Oasis Green med tofarvet farveskema, som ser levende og farverigt ud.

Se også: De absolut bedste Android-mobiler

Skærm

Nord 4 har en 6,74 tommer AMOLED-skærm med fuld HD-opløsning. Skærmen har en maksimal lysstyrke på 2.150 nits, hvilket gør den letlæselig selv i stærkt sollys.

Derudover indeholder skærmen ProXDR-teknologi, som forbedrer klarheden og lysstyrken i billeder og videoer og sikrer, at de altid ser bedst mulige ud.

Software og ydeevne

Nord 4 kører på Android 14 med OnePlus’ brugerflade OxygenOS 14.1,  som giver en brugeroplevelse, der er både hurtig og smidig – i hvert fald på papiret.

Enheden er drevet af Qualcomm Snapdragon 7 Plus Gen 3-chippen, som giver et betydeligt løft i ydeevnen sammenlignet med sine forgængere. Denne version af Snapdragon er bestemt ikke så kraftfuld som i langt dyrere premium-modeller, men der er rigeligt med power til de fleste brugere.

Brugerne kan vælge mellem varianter med 12 GB eller 16 GB RAM og 256 GB eller 512 GB lagerplads, som alle er udstyret med UFS 4.0-teknologi, der giver hurtigere dataoverførsel og app-indlæsningstider.

OnePlus Nord 4 udnytter AI og maskinlæringsteknologier til at forbedre brugeroplevelsen på tværs af forskellige aspekter af enheden. Kernen i dette er Trinity Engine, som optimerer telefonens CPU, RAM og ROM for vedvarende ydeevne og effektivitet.

Se også: Test og anmeldelser af de nyeste smartphones

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner fra OnePlus

Kamera

OnePlus Nord 4 er udstyret med to kameraer på bagsiden. Hovedsensoren er en 50-megapixel Sony LYT-600, suppleret med et 8-megapixel ultravidvinkelkamera.

For selfie-entusiaster har telefonen et 16-megapixel frontkamera.

Hovedkameraet har optisk billedstabilisering (OIS), som sikrer klare og stabile billeder selv under udfordrende forhold. Derudover forbedrer AI-drevne funktioner som AI Groupfie gruppebilleder ved at justere øjenpositioner og reducere forekomsten af blink.

Se også: Guide til den bedste kameramobil

Batteri og opladning

Batterilevetiden er en af de vigtigste egenskaber ved Nord 4 med et 5.500 mAh-batteri, der er designet til at bevare over 80 % af sin kapacitet efter mere end 1.600 opladningscyklusser. Det svarer til en opladning hver dag i over fire år.

Med 5.500 mAh kan det for mange være nødvendigt kun at oplade hver anden dag, og så kan man jo selv regne ud, hvor mange år man så kan have telefonen, inden den kommer under 80 procent kapacitet.

Denne lange levetid understøttes yderligere af Battery Health Engine, som bruger AI til at optimere opladningsmønstre og forlænge batteriets levetid.

Telefonen understøtter 100W SUPERVOOC-hurtigopladning, der kan oplade enheden helt på 28 minutter.

Se også: Telefoner med bedste batteri

AI i OnePlus Nord 4

Udover at have AI integreret i for eksempel kameraet, batteriet og ydeevnen, så er der også en række dagligdagsfunktioner, hvor OnePlus arbejder med AI.

AI Audio Summary kan transskribere lange møder til kortfattede noter, mens AI Note Summary kondenserer lange e-mails til nøglepunkter. AI Text Translate nedbryder sprogbarrierer ved at levere hurtige oversættelser.

Derudover hjælper AI Linkboost med at opretholde en stabil mobilforbindelse ved hurtigt at genoprette forbindelsen til netværket, når man forlader en zone uden signal, f.eks. en elevator.

Dansk pris og tilgængelighed på OnePlus Nord 4

Den vejledende pris på Nord 4 starter fra 3.999 kroner for varianten med 12 GB RAM og 256 GB lagerplads. Varianten med 16 GB og 512 GB lagerplads får en pris fra 4.599 kroner.

Se også: Sammenlign priser og tilbud på smartphones