OnePlus Open vil åbne det foldbare marked – se funktioner og pris

OnePlus Open er første reelle alternativ til Samsungs Fold-serie og kommer med flot design, og funktioner fra øverste hylde.

OnePlus Open vil åbne det foldbare marked – se funktioner og pris

OnePlus har langt om længe afsløret sin seneste kreation, OnePlus Open, der har til formål at redefinere den måde, vi oplever mobilteknologi på.

Det er i hvert fald den ambition, de selv bringer til torvs og umiddelbart virker det også som en mobil, der sagtens kan måle sig med Samsung Galaxy Z Fold5, og som den også er nødt til at være mindst på niveau med, hvis den skal have sin gang på jord.

I denne artikel dykker vi ned i design, materialer, skærm, brugergrænseflade, Android-opdateringspolitik, kamerafunktioner og batterilevetid på den nye OnePlus Open, så du får overblik over, om den kan matche Samsungs Fold-serie. Pris og tilgængelighed kommer vi naturligvis også omkring.

Se også: Priser på OnePlus telefoner

Pris og tilgængelighed på OnePlus Open

Vi lægger ud med pris og tilgængelighed på OnePlus Open. Den vejledende pris er 13.999 kroner, men de første uger kan man købe den for 9.999 kroner sammen med et abonnement hos Telia. Det kan man frem til og med den 20. november.

Presale starter allerede nu fra den 19/10 og den er klar til levering og rigtig salg fra den 26/10.

Se også: Find priser på OnePlus telefoner

Funktioner og specifikationer på OnePlus Open

Design og materialer

OnePlus Open viser OnePlus’ ikoniske designfilosofi, der blander industriel minimalisme med sofistikeret elegance. Den fås i to slående farver: Emerald Dusk og Voyager Black.

Emerald Dusk har en bagside i mat matteret glas, som skinner under de rette lysforhold takket være mikroperler på den strukturerede overflade. Dette design skaber en elegant gradient af lys og skygger, som giver en unik visuel appel. På den anden side har Voyager Black en mere diskret bagside af vegansk læder, som udstråler klasse og luksus.

Telefonens hængselsystem er bygget med en enkelt rygsøjlearkitektur, hvilket gør det mere effektivt og robust end konventionelle tredelte rygsøjler, der bruges i andre foldbare telefoner. Denne innovation reducerer antallet af komponenter, der kræves til hængslet, hvilket resulterer i en lettere enhed uden at gå på kompromis med holdbarheden.

Derudover indeholder OnePlus Open patenterede metaller, herunder en kobolt-molybdæn-legering til hængselområder og hængselforstærkninger. Disse metaller, der ofte bruges i rumfartsteknologier, forbedrer enhedens robusthed og gør den fire gange mere holdbar end rustfrit stål i følge OnePlus.

OnePlus Open er klassificeret som IPX4-vandtæt og kan modstå stænk fra alle retninger. Kritiske interne komponenter er beskyttet med dispersiv vandtætning, og drænhuller på hængslet forhindrer vand i at forårsage skade.

Se også: Telefoner med bedst design & materialer

Skærm med ekstrem lysstyrke

OnePlus Open har to ProXDR-skærme, der giver en fordybende rumlig underholdningsoplevelse. Coverskærmen er en 6,31-tommer 2K 120Hz Super Fluid AMOLED-skærm med en maksimal lysstyrke på 2800 nits, hvilket sikrer jævne og levende billeder under alle lysforhold. Dens holdbarhed er forbedret af den eksklusive Ceramic Guard, som er 20 % mere slagfast end Corning Gorilla Glass Victus.

Når den er foldet ud, måler flagskibsskærmen 7,82 tommer med et skærm-til-krop-forhold på 89,6 %. Den tilbyder den samme høje visuelle kvalitet som coverskærmen med en maksimal lysstyrke på 2800 nits og understøttelse af op til 1,07 milliarder farver. Hovedskærmen er beskyttet af Ultra-Thin Glass (UTG), som gør den i stand til at modstå konstant bøjning med en radius på mindre end 1 mm.

Begge skærme understøtter LTPO 3.0-teknologi, som reducerer strømforbruget, samtidig med at den visuelle kvalitet bevares. OnePlus Open er også den første foldbare smartphone, der understøtter LTPO 3.0 på to skærme.

Se også: Telefoner med bedste skærme

Brugergrænseflade og multitasking

OnePlus Open introducerer Open Canvas, en funktion, der revolutionerer multitasking på foldbare enheder. Brugere kan strække og ændre størrelsen på aktive vinduer efter behov, hvilket giver mulighed for problemfri multitasking på tværs af op til tre app-vinduer i både lodret og vandret retning.

Derudover kan man gemme op til ni multi-app-forudindstillinger for at få hurtig adgang til effektive kombinationer af arbejdsområder.

Enheden har også en skrivebordslignende proceslinje i bunden af den udvidede skærm, som giver nem adgang til de seneste og forudindstillede applikationer.

En “Seneste filer”-mappe på proceslinjen giver øjeblikkelig adgang til de seneste fotos, gemte billeder og redigerede dokumenter, hvilket letter hurtig deling via kompatible instant messaging-apps.

OnePlus Open-ejere kan have ro i sindet med OnePlus’ forpligtelse til at levere fire års større opgraderinger af Android-versioner og fem års sikkerhedsopdateringer.

Se også: Telefoner med høj brugervenlighed

Kamera i topklasse

OnePlus Open har et imponerende kamerasetup, der kan konkurrere med de bedste flagskibs-smartphones. Kamerasystemet omfatter:

  • 48MP Sony LYTIA-T808 “Pixel Stacked” hovedkamera med OIS
  • 64MP telefotokamera med 3X optisk zoom, 6X in-sensor zoom og op til 120X Ultra Res zoom
  • 48MP Ultra-Wide-kamera
  • 20MP selfie-kamera (primært)

Hovedkameraet har OIS for forbedret stabilitet, og det introducerer Sonys innovative “Pixel Stacked”-sensorteknologi. Denne 1/1,43″ store sensor med en pixelstørrelse på 1,12 μm har en unik “Dual-Layer Transistor Pixel”-arkitektur, der øger lysindtaget og lagringen. Resultatet loves at munde ud i en ”enestående ydeevne i svagt lys, forbedret dynamisk rækkevidde og imponerende billedkvalitet”.

OnePlus Open udnytter Hasselblads ekspertise til at forbedre portrætfunktionen, især under dårlige lysforhold. Samarbejdet mellem OnePlus og Hasselblad giver dybdesporing på DSLR-niveau, bokeh-effekter og flare-effekter, der kan sammenlignes med Hasselblad-kameraer med XCD-objektiver.

Enheden understøtter Dolby Vision HDR-videooptagelse ved 4K 60fps og kan filme i Dolby Vision ved 4K 30fps.

Det er altså et kamera, der på papiret leverer fra øverste hylde og som også lægger pres på sig selv ved at sammenligne med for eksempel XCD-objektiver.

Se også: Telefoner med bedste kamera

Robust batteri og hurtig opladning

OnePlus Open har et stort 4.805 mAh dual-cell-batteri, der giver mere end en dags typisk brug på en enkelt opladning.

Den understøtter 67W SUPERVOOC-opladning, som kan oplade batteriet fra 1% til 100% på ca. 42 minutter.

Som med OnePlus 11 har batteriet TÜV-certificering og loves at have mindst 80 procent batterikapacitet efter 1.600 opladninger eller det, der svarer til over fire års brug.

Se også: Telefoner med lang batteritid & hurtig opladning

Forbindelse og ydeevne

OnePlus Open er drevet af Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform, der er bygget på en banebrydende 4nm-proces, og giver exceptionel CPU- og GPU-ydelse. Den understøtter Wi-Fi 7 og tilbyder dobbelt 5G-dobbelt SIM-forbindelse for hurtige og problemfri forbindelser.

Enheden har et kildefokuseret varmeafledningssystem, der er designet specielt til foldbare enheder, og som sikrer optimal varmestyring under ressourcekrævende opgaver.

Styresystemet er Android 13 fra start og man får som nævnt fire Android-opdateringer, det vil sige til og med Android 17. Derudover får man fem års sikkerhedsopdateringer.

Se også: Telefoner med hurtig brugerflade

Du kan læse vores store test af OnePlus Open og vurdere, om de mange flotte specifikationer udmønter sig i en mobil, der i praksis kan hamle op med Samsung Galaxy Z Fold5.