OPPO Find X – Når skærmen skal fylde mest muligt

OPPOs nyeste skud på stammen: OPPO Find X. Med en skærm der fylder hele 93.8 procent af fronten og et skjult frontkamera.

OPPO Find X – Når skærmen skal fylde mest muligt

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

OPPO Find X er endnu ikke officielt præsenteret, men hjemmesiden The Verge har alligevel fået hænderne i den, før alle andre. Find X er en af de mest interessante telefoner vi har set længe, og repræsentere en nær fremtid for smartphones. Væk er notchen: i stedet er der fokuseret på, at få en skærm klemt ind, som fylder hele 93.8 procent af fronten. Det vi er mest spændte på er, at OPPO Find X officielt kommer til Europa.

Men hvor gemmer frontkameraet sig så? Udover den store skærm på hele 6.4″, så er Find X proppet med noget af den bedste hardware.

Læs også: Sony Xperia XZ2 Premium: Forudbestillinger i Kina er bekræftet

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

En populær trend blandt mobilproducenter er, at skærmen skal fylde mest muligt på fronten af mobilerne. Væk med kanterne, væk med fingeraftrykslæser, væk med alt der ikke er nødvendigt. Men hvad med frontkameraet og diverse andre sensorer og ørestykket? OPPO har været kreative og fundet deres egen løsninger på disse udfordringer. 

Kameraet har de gemt et ganske snedigt sted:

oppo find x
Kameraet gemmer sig i telefonen og bliver vækket til live, så snart du starter kamera appen. Foto: The Verge

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Når man åbner kamera appen, så starter en lille motor og skubber toppen af telefonen ud. Heri sidder både bagkamera og frontkamera. Kameraet på fronten er på hele 25 megapixel med bl.a. 3D scanning. På bagsiden sidder et dobbelt kamera med 16 megapixel og 20 megapixel. Ifølge OPPO tager det et halvt sekund inden kameraerne er klar til brug.

Snapdragon 845, 8 GB RAM,
op til 256 GB lager, dual SIM
og et 3.730 mAh batteri

oppo find x
OPPO Find X. Ingen fingeraftrykslæser bagpå eller foran?. Foto: The Verge

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

OPPO Find X dropper fingeraftrykslæser og kaster sig, ligesom iPhone X, over 3D scanning af ansigtet. Dvs når man vil ind i mobilen, så åbner kameraet kort og scanner dit ansigt, hvorefter du bliver tilladt adgang. The Verge skriver at dette foregår i et fint tempo.

Designmæssigt skulle der derudover minde meget om Samsung Galaxy S9+, med den samme buede skærm, men med mindre kant omkring skærmen.

Snapdragon 845, 8 GB RAM, op til 256 GB lager, dual SIM og et 3.730 mAh batteri med OPPOs vilde VOOC opladning, hvilket svarer meget godt til OnePlus’ Dash Charge. 

Softwaren er bygget på Android 8.1 Oreo med OPPO brugerflade ColorOS. ColorOS minder en del om iOS og Samsung Experience, og The Verge skriver, at “det ikke er det værste de har prøvet”. Det bliver interessant at se nærmere på. 

OPPO Find X skulle komme til Europa. Hvornår den kommer og hvad prisen bliver, det ved vi desværre ikke endnu. Vi har dog taget fat i OPPO og afventer svar tilbage. Vi opdaterer selvfølgelig artiklen når vi ved mere.

Læs også: Samsungs foldbare telefon kan komme i starten af 2019

Seneste nyt om Mobiltelefoner