Rygte: Apple vil overraske med en Ultra-iPhone

Det tyder på, at 14 Pro Max bliver den sidste iPhone-topmodel med denne navngivning. I stedet vil Apple overraske med en Ultra-iPhone.

Rygte: Apple vil overraske med en Ultra-iPhone

Godt nok er Apples nyeste iPhone 14-telefoner netop landet i butikkerne, men der er allerede nu rygter om de næste iPhones. Fra næste år forventes det, at Apple dropper Pro og Pro Max som navngivning for deres topmodeller. I stedet kan vi se frem til en iPhone 15 Ultra.

Apple har siden 2019 brugt “Pro Max”-navnet som betegnelse for deres topmodel, hvor det dukkede op med iPhone 11-serien. Det kunne dog tyde på, at iPhone 14 bliver sidste smartphones fra Apple, er bærer dette navn. I stedet vil Apple bruge Ultra-navnet til iPhone-linjen.

Se også: De første test af iPhone 14 Pro og Pro Max

Apple benytter allerede Ultra-navnet

“Ultra” har i Android-verdenen i noget tid været betegnelsen for de ultimative topmodeller. Se bare Samsung Galaxy S22 Ultra, Xiaomi 12S Ultra, Motorola Edge 30 Ultra, Samsung Galaxy Tab S8 Ultra. Nu virker det til, at også Apple tager dette til sig.

Det er ikke nyt for Apple at bruge Ultra, som navngivning for deres high-end produkter. Apple har netop lanceret det nye Watch Ultra med og har brugt navnet til sin M1 Ultra-processor. Dertil har Apple genoplivet Plus-navnet med iPhone 14 Plus, der kommer med samme specifikationer som den almindelige iPhone 14, men har en betydeligt større 6,7 tommer skærm.

Det tyder altså på, at Apple dropper Pro og i stedet vil mærket high-end produkter med Ultra. Derfor forventes næste års iPhone-topmodel at hedde iPhone 15 Ultra. Typisk er der to Pro-modeller, som iPhone 14 Pro og 14 Pro Max. Hvordan Apple vil navngive de to modeller er endnu uvidst.

Dertil kommer en bredere udrulning af Ultra-navnet til produkter som AirPods Max, som jo så skal hedde AirPods Ultra.

Udover et nyt navn, vil iPhone 15-serien angiveligt også komme med USB-C i stedet for Apples Lightning-stik.

Se også: Sammenlign priser på iPhone 14

Runder året af med nye Mac-computere

Apple vil angiveligt runde året af med en lang række nye Macs, herunder opgraderede M2 og M2 Pro Mac Mini’er, M2 Pro og M2 Max MacBook Pro’er på 14 og 16 tommer samt M2 iPad Pro’er på 11 og 12,9 tommer.

Det tyder på, at Apple ikke afholder en keynote, men i stedet blot udsender pressemeddelelser om de nye produkter.