Rygte: Huawei Mate 10 kommer i en Pro-udgave

Hvor den kommende Huawei Mate 10 kommer til at ligne forgængeren, er det en anden udgave, Mate 10 Pro, som får den næsten kantløse skærm, lyder nyt rygte.

Rygte: Huawei Mate 10 kommer i en Pro-udgave

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Der bliver ikke kun lanceret én Huawei Mate 10, som de tidligere rygter ellers har peget på. En anden Mate 10 Pro-variant ventes også at blive blandt nyhederne.

Sådan lyder det i en artikel fra hjemmesiden Antutu, som er bedst kendt for at være en app til smartphones, hvor man kan teste enhedens ydeevne og sammenligne den med andre enheder.

Læs også: Huawei Mate 10 afsløres den 16. oktober

Ifølge de nye oplysninger er det modellen Mate 10 Pro, som bliver udstyret med den næsten kantløse og mere aflange skærm, som dukkede op på lækkede billeder i sidste uge. Hvor Samsung kalder skærmen i Galaxy S8 og S8+ for ’Infinity Display’ og LG sin for en ’FullVision’-skærm, ser skærmen i Huawei Mate 10 Pro ud til at få navnet ’EntireView Display’.

Huawei Mate 10
Her ses et billede af Huawei Mate 10, som Huawei selv har afsløret i en teaser. Foto: YouTube.com (Huawei Mobile Deutschland)

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Hjemmesiden oplyser også, at fingeraftrykslæseren flyttes om på bagsiden i Mate 10 Pro, da der af gode grunde ikke er plads til denne med den nye skærm. I den almindelige Mate 10 vil fingeraftrykslæseren være placeret ved en fysisk home-knap under skærmen ligesom i Mate 9 og Mate 9 Pro.

Det bliver altså Pro-varianten, der for alvor skal konkurrere med blandt andet Samsung Galaxy Note 8, LG V30 og iPhone 8. Den almindelige Mate 10 vil derimod have en mere tradition skærm og et design, der skulle minde mere om det, vi kender fra forgængeren Mate 9.

Læs også: Huawei afslører detaljer om kameraet i Mate 10

Det kunne altså godt se ud som om, at Huawei laver en gentagelse af sidste års lancering, hvor der også var visse forskelle i skærmen på Mate 9 og Mate 9 Pro. Førstnævnte har en 5,9” IPS-skærm, mens sidstnævnte har en 5,5” AMOLED-skærm med en højere opløsning. Mekanikken er dog den samme ud over at Pro-modellen kan fås med mere RAM og lagerplads.

Huawei har allerede inviteret til en event den 16. oktober, hvor Mate 10 og Mate 10 Pro bliver afsløret. I forvejen har Huaweis chef for firmaets forbrugerafdeling, Richard Yu, allerede afsløret flere detaljer om telefonen. Huawei har også forleden uploadet en teaser på YouTube, som afslører, at de to Mate 10-topmodeller får samme dualkamera-setup som i P10 og P10 Plus.

Seneste nyt om Mobiltelefoner