Rygte: iPhone X kan blive forsinket til december

90 % af alle iPhone X lever ikke op til kvalitetskravene. Det forsinker produktionen, så salgsstarten ifølge et finansmedie kan blive udskudt til december.

Rygte: iPhone X kan blive forsinket til december

Salgsstarten for den særlige iPhone X kan blive rykket til december måned, fordi hele 90 % af de producerede eksemplarer ikke lever op til Apples kvalitetskrav. Sådan lyder det fra finsansmediet Brightwire i et tweet.

I tweetet skriver mediet: ”Apple vil muligvis udskyde lanceringen af de første 1 million eksemplarer af iPhone X til december, da antallet af telefoner, der består kvalitetskontrol, falder til under 10 %, siger kilder”.

Læs også: TrueDepth-kameraet i iPhone X holder produktionen tilbage

Viser dette sig at holde stik, bliver ventetiden altså forlænget med omkring en måneds tid. Apple meldte i starten af september ud, at iPhone X bliver lanceret i butikkerne den 3. november. Siden da har der dog været forlydender om, at problemerne med at få produceret nok eksemplarer fortsætter. Derfor er det bestemt ikke utænkeligt, at lanceringen ender med at blive udskudt.

Apple kan slet ikke følge med efterspørgslen

Før afsløringen af iPhone X forlød det, at det primært var OLED-skærmen fra Samsung med den specielle udskæring i toppen, som forsinkede produktionen. I sidste uge kunne avisen Wall Street Journal dog berette om, at det er TrueDepth-kamerasystem til ansigtsgenkendelse, der giver Apple store problemer.

Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo har også meldt ud, at der kun produceres under 10.000 eksemplarer af iPhone X om dagen, mens det ifølge Wall Street Journal drejer sig om ’titusinder af iPhone X dagligt’. I hvert fald er det langt fra nok til at kunne følge med efterspørgslen. Analytikeren forventer nemlig op mod 40-50 forudbestillinger på iPhone X.

Læs også: iPhone X produktion ramt af yderlige forsinkelser 

Med udsigt til kun 1 million salgsklare eksemplarer i december måned ifølge Brightwire bliver det altså ikke nemt at få fat på den dyre iPhone X. På grund af den langsommelige produktion vil Apple først have leveret eksemplarer til alle, der har forudbestilt telefonen, i løbet af 1. kvartal 2018, har analytikeren tidligere meldt ud.

Via analyseinstituttet Counterpoint Technology, som lavede en undersøgelse for Wall Street Journal af komponenterne i iPhone X, kom det frem, at Apple ventes at sælge intet mindre end 130 millioner eksemplarer af iPhone X i de kommende 20 måneder.