Rygte lover godt nyt for iPhone-fans

Rygte indikerer at Apple er klar til at skrotte USB-A. Det vil betyde langt hurtigere opladning for iPhone-brugere.

Rygte lover godt nyt for iPhone-fans

IPhone fanskaren har måtte se til med længsel, i de sidste par måneder, mens Android-giganterne har smidt det ene flagskib ud efter det andet. Stort set allesammen med en eller anden form for lynopladning, endda helt uden at skulle købe en svinedyr oplader hos Humac.

Men nu er der måske godt nyt til de hungrende Apple-fans. Et opslag på det kinesiske medie, Weibo, antyder nemlig, at Apple er klar til at skrotte de gamle USB-A opladere. Det lader til, at Steve Jobs arvtagere endelig har forstået, at USB-C er den nye standard. Det skulle angiveligt betyde, at alle fremtidige iPhones får følgeskab af et USB-C til Lightning kabel og en USB-C oplader.

iPhone Lightning
Lightning indgangen minder så meget om USB-C, at man kunne tro, at Apple bare vil være på tværs.

Læs også: Kommende iPhone SE får måske en notch

Rygtet har svirret i tre ugers tid, men blev forstærket da Apple i mandags næsten halverede prisen på et USB-C til Lightning kabel.

Det lyder måske som en lille og ubetydelig ændring, men det er det absolut ikke. Apple påstår, at nyere iPhones kan oplades til 50 procent på 30 minutter. Og bevares, det er da muligt… Bare ikke med USB-A. For at kunne lade din iPhone så hurtigt, og det er ikke engang super hurtigt, skal du selv ud for at investere i nyt kabel og lader. Det slipper man angiveligt for fremover.

Et andet plus ved en medfølgende USB-C lader, er at man ikke skal have en adapter frem, hvis man vil tilslutte sin iPhone til en nyere MacBook. Udover MacBook Air, er der ingen MacBooks, siden 2016, der har USB-A. Så selvom det måske virker som et møgkedeligt rygte, vil det gavne rigtig mange Apple-brugere.