Rygte: Nokia 9 udskudt til februar næste år

Rygter gik på, at Nokia 9 ville blive en realitet dette efterår, men nu forlyder det, at flagskibet med de fem bagkameraer først kommer til februar 2019.

Rygte: Nokia 9 udskudt til februar næste år

En af de mere ventede smartphones er den kommende Nokia 9 med hele fem bagkameraer, men du må formentlig væbne dig med ekstra tålmodighed for at få fingrene i telefonen. Det forlyder nemlig via Twitter-kontoen Nokia anew, at HMD Global opgiver at lancere Nokia 9 i år.

Ifølge Twitter-profilens informationer er det HMD Globals produktchef Juho Sarvikas, der har besluttet at udskyde lanceringen fra dette efterår til februar 2019. Årsagen skulle være, at han ikke ønsker at lancere en topmodel, som ikke er perfekt.

Læs også: Rygte: Nokia 9 får 5 kamerasensorer og skyhøj pris

Dermed menes afsløringen altså at blive udskudt til Mobile World Congress 2019, og det vil ifølge Twitter-profilen betyde, at Nokia 9 mere eller mindre er dødsdømt. Ikke fordi telefonen ikke bliver en realitet, men fordi den ligesom Nokia 8 Sirocco kommer for sent på markedet, så den ikke længere har samme relevans. Særligt processoren vil måske være forældet, når Nokia 9 kommer til salg i butikkerne, og dermed kan det gå hårdt ud over salget.

“Ifølge vores oplysninger fra flere kilder, er Juho Sarvikas kategorisk imod at præsentere Nokia 9 I år og vil udskyde annonceringen igen til Mobile World Congress 2019,” lyder det i et tweet.

Nokia 9
Foto: Ithome.com

Med den udskudte lancering af Nokia 9 må HMD Global nøjes med at kunne tilbyde Nokia 8 Sirocco som den eneste reelle topmodel i 2018, men det er kun YouSee, der forhandler den som det eneste teleselskab. Derudover er der kun en håndfuld danske forhandlere. Netop fordi Nokia 8 Sirocco også blev forsinket og kom med hardware, der ikke var tidssvarende, er den den dag i dag ikke et synderligt interessant bud på en topmodel dette efterår.

Om de fem bagkameraer, som telefonen ventes at få, er nok til, at Nokia 9 bliver en succes, må tiden vise. Kameraet skal i hvert fald levere ekstraordinære resultater, for Nokia 9 ventes at få en heftig pris på omkring de 10.000 kroner – når den altså forhåbentlig bliver en realitet til februar.