Rygte: Ny Sony Xperia X Premium får en vild skærm

Selv om de tre eksisterende Sony Xperia X ikke engang kan købes endnu, rygtes en fjerde Xperia X Premium at komme med en ganske speciel skærm.

Rygte: Ny Sony Xperia X Premium får en vild skærm

Det er allerede to måneder, siden Sony løftede sløret for den helt nye Xperia X-serie bestående af indtil videre tre modeller til at erstatte den succesfulde Xperia Z-serie. De tre modeller er endnu ikke kommet i butikkerne, men Sony er alligevel allerede i gang med en fjerde model i den nye serie.

Ifølge et rygte fra Phoneradar er en Sony Xperia X Premium på vej som efterfølger til Xperia Z5 Premium. Den udmærkede sig ved at være den første smartphone med en 4k-højopløselig skærm på 2.160 x 3.840 pixels.

Læs også: Sony Xperia serie lanceret med 3 nye mobiler

Den nye efterfølger vil også udmærke sig med sin skærm, men på nogle andre parametre end opløsningen. Her vil opløsningen nemlig blive en ganske normal Full HD-opløsning på 1.080 x 1.920 pixels, hvor det i stedet er på andet lysstyrken, at den vil skille sig ud.

I samarbejde med skærmproducenten Japan Display Inc. (JDI) vil Xperia X Premium nemlig have en skærm med en lysstyrke på op til 1.300 nits, men 1.000 nits ved normal brug. Til sammenligning er det Samsung Galaxy S7, der for tiden topper med en lysstyrke på 855 nits.

Sony Xperia X Premium
Her skulle Xperia X Premium ses sammen med et nyt HDR-logo med teksten Beyond UHD. Foto: Phoneradar.com

Du har muligvis hørt om High Dynamic Range (HDR) i forbindelse med fotografering på din smartphone, hvor flere billeder tages lige efter hinanden med forskellige eksponeringer som så smeltes sammen til ét foto med mange flere detaljer end normale billeder. HDR-skærmen i den rygtede Sony Xperia X Premium vil også bringe langt flere farver frem end hidtil muligt.

Læs også: Sony Xperia X Performance: Første kig [WEB-TV]

Et typisk skærmpanel rummer tre primære RGB-farver (rød, grøn og blå), som hver kan vise 255 forskellige nuancer – og det giver 16,8 mio. forskellige farvekombinationer. Det lyder af meget, men er ingenting i forhold til det rygtede 10-bit-skærmpanel i den kommende Xperia X Premium.

Det fremgår nemlig af rygtet, at skærmpanelet fra JDI vil rumme svimlende 1,07 mia. farvekombinationer med 1.024 forskellige nuancer i hver RGB-farve. Og ikke nok med det – skærmpanelet vil køre med en høj frekvenshastighed på hele 120 Hz – noget som normalt kun ses i dyrere skærme til computere og tv.

Læs også: Sonys PlayStation VR-headset kommer til Danmark i oktober

Telefonens øvrige specifikationer lyder på samme Snapdragon 820-processor fra Qualcomm med en Adreno 530-grafikchip og 3 GB RAM som Xperia X Performance. Hvor de nuværende Xperia X-modeller er udstyret med den klassiske microUSB-port, får denne nye Premium-model derimod den vendbare USB Type C-port, lyder det.

Det er endnu uvist, hvornår Sony løfter sløret for topmodellen.