Rygte: Samsung Galaxy S7 bliver dyrere og får iris-skanner

Samsung skyder prisen på den kommende Galaxy S7 i vejret i forhold til Galaxy S6, lyder et rygte - men en særlig funktion bliver til gengæld en del af pakken.

Rygte: Samsung Galaxy S7 bliver dyrere og får iris-skanner

Med en vejledende pris på 5.499 og opefter ved lanceringen af Samsung Galaxy S6 var den ikke just billig, men det afholder tilsyneladende ikke den sydkoreanske storproducent fra at hive prisen endnu et hak i vejret ved efterfølgeren.

En polsk Android-nyhedsside mener nemlig at vide, at den kommende Galaxy S7 samt hele produktserien bestående af Galaxy S7 edge, Galaxy S7 Plus og Galaxy S7 edge Plus bliver endnu dyrere at erhverve, når de bliver lanceret – formentlig fra og med februar måned.

Læs også: Samsung Galaxy S7: ny variant lækket

Det højere prisskilt bliver dog ikke helt uden grund. Samme hjemmeside skriver nemlig, at der bliver tilføjet en såkaldt iris-skanner. Den skanner, som navnet indikerer, din iris – også kendt som regnbuehinden i øjnene. Formålet med en sådan er at bruge den som alternativ til en fingeraftrykslæser, da hver persons irisser er unikke.

Tanken er dermed, at de steder, hvor en fingeraftrykslæser i dag kan bruges med en Samsung-smartphone, vil en iris-skanner også kunne bruges. I stedet for at holde fingeren på Home-knappen for eksempelvis at foretage et køb med Samsung Pay, kan du blot kigge på telefonen, som du normalt gør.

Læs også: Samsung Galaxy S7 får 3D touch-display

En iris-skanner er dog ikke uset i smartphones. Microsoft gør allerede brug af en sådan i de seneste to topmodeller, Lumia 950 og Lumia 950 XL, hvor Windows 10 Mobile-styresystemet er optimeret til at gøre brug af skanneren til at låse skærmen op.

Om det betyder et farvel til den eksisterende fingeraftrykslæser i Samsungs Galaxy S-smartphones, eller om de to biometriske identifikationsmetoder vil akkompagnere hinanden, vides endnu ikke. Det fremgår heller ikke på nogen måde af hjemmesiden, hvor oplysningerne konkret stammer fra. Rygtet om en iris-skanner i Samsung Galaxy S7 blev dog allerede luftet for to uger siden.