Sådan får du Pokémon Go i Danmark til iOS og Android

Selv om Pokémon Go endnu ikke er officielt i Danmark, kan du med disse trin nemt downloade Pokémon Go til iOS på din iPhone og Android-smartphone i Danmark.

Sådan får du Pokémon Go i Danmark til iOS og Android

Det nye spil Pokémon Go er på rekordtid blevet det helt store hit over hele verden med næsten lige så mange aktive brugere på én uge som Twitter, men det er indtil videre kun Australien, New Zealand og USA, der har officiel adgang til det populære spil.

Læs også: Den ultimative guide til Pokemon Go

Med et par få trin kan du dog relativt nemt få spillet på din iPhone eller Android-smartphone allerede nu, selv om spillet formentlig først lanceres i Danmark i august måned. Følg blot en af de to nedenstående guides alt efter om du bruger en iPhone eller Android-smartphone.

Sådan downloader du Pokémon Go til din iPhone

Opdateret 16-07-2016: Bemærk at Pokémon GO nu er officielt tilgængeligt i Danmark til iOS og Android. Nedenstående guide er derfor ikke længere nødvendig. Læs mere om udgivelsen af Pokémon GO i Danmark her.


Som iPhone-bruger med iOS er det muligt at få Pokémon Go i Danmark, men det kræver lidt mere end hos Android-brugere. Kort fortalt bliver du nemlig nødt til at skifte dit danske Apple-id ud med et udenlandsk, så du har adgang til Pokémon Go direkte fra App Store. Fremgangsmåden er som følger:

  1. Vælg ‘Indstillinger’, ‘Generelt’ og til sidst ‘Sprog og område’. Skift her til USA.
  2. Vælg ’Indstillinger’ og herefter ’iTunes & App Store’. Klik nu på dit Apple-id øverst, hvorefter et popupvindue kommer frem. I dette klikker du på ’Log ud’.
  3. Åbn nu App Store og søg efter ’Pokémon Go’. Er du heldig, er spillet allerede nu synligt.
  4. Hvis det ikke det kommer frem, bliver du nødt til at oprette et amerikansk Apple-id. Åbn App Store og søg efter en tilfældig, gratis app, hvorefter du bliver bedt om at logge ind. Vælg her ‘Opret nyt Apple-id’. Undlad at udfylde betalingsoplysninger og skriv i stedet en vilkårlig adresse fra USA, New Zealand eller Australien – få eventuelt lidt hjælp her.
  5. Når dit udenlandske Apple-id er oprettet, kan du søge efter Pokémon Go i App Store, downloade det og begynde at spille.

Hvis du synes, det er for besværligt med at skifte dit Apple-id ud for en stund for at kunne spille Pokémon Go, er der på nuværende tidspunkt ikke andet for end at vente tålmodigt på, at det er tilgængeligt herhjemme, efter serverproblemerne er løst.

Sådan downloader du Pokémon Go til Android

På Android er det noget nemmere end på iOS. Her bliver du nødt til at downloade Pokémon Go fra et andet sted end Google Play, men du skal med omhu vælge, hvilken hjemmeside du gør det fra. Der er nemlig flere hjemmesider med de såkaldte APK-filer (filtypen for Android-apps), der gemmer på malware og andet snavs, som du ikke ønsker at få med sammen med spillet.

Derfor lyder den eneste anbefaling herfra hjemmesiden APKMirror, som den store nyhedsside Android Police står bag. APKMirror er særlig sikkert at downloade fra i forhold til andre, fordi den såkaldte signatur tjekkes efter i hver eneste APK-fil, der uploades.

Signaturen i APKMirrors APK’er er identiske med dem, der er i Google Play. Det betyder, at APK’erne er uændrede og ikke skadelige i forhold til mange andre. Samtidig vil Google Play-udgaven også blive flettet sammen med den APK, du nu installerer udefra, når Pokémon Go er tilgængelig fra Google Play i Danmark.

Læs også: Det officielle Pokémon-kortspil er nu ude til Android

Du beholder med andre ord al spildata, hvis dele af det ikke synkroniseres med den konto, du logger ind med i spillet. Før du skal downloade APK-filen, skal du gøre følgende.

  1. Vælg ’Indstillinger’.
  2. På de fleste Android-telefoner skal du nu finde ’Sikkerhed’. På Samsung-telefoner hedder det ’Låseskærm og sikkerhed’. På andre Android-telefoner kan det også hedde noget tredje.
  3. Find indstillingen ’Ukendte kilder’ og sæt flueben i denne.

Nu er din Android-telefon sat op til at kunne installere APK-filer (apps) uden for Play-butikken, men det udgør en potentiel sikkerhedsrisiko, da din telefon er åben over for at kunne få installeret usikre Android-apps. Det anbefales derfor, at du efter installationen af Pokémon Go slår ovenstående indstilling fra igen.

Det er nu tid til at downloade Pokémon Go fra APKMirror, som kan downloades her. Det er nemmest at downloade og åbne filen direkte fra din telefons browser, men du kan også sagtens hente den på din computer og overføre via kabel eller online – det er helt op til dig.

Ved sidstnævnte skal du finde APK-filen i den placering, du har lagt den på din telefon og så åbne den. Nu begynder installationen af appen. Herefter har du Pokémon Go installeret på din Android-telefon.

Mere om sagen

Her får du den kronologiske fortsættelse i sagen og anvisning til absolut seneste nyt om emnet. mobilsiden fulgte op på sagen. d. 8/7/2016 dykkede vi igen ned i emnet med en ny vinkling på emnet iOS 10 beta: Sådan kommer du i gang – Den finder du her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.