Sådan finansieres dansk smartphone

At fremstille en smartphone er dyrt. Men hvor får den danske mobilproducent Lumigon egentlig pengene fra? Det får du svaret på i dette indslag.

Sådan finansieres dansk smartphone

Mobilbranchen er ikke alene en svær branche at komme ind i, men også en meget dyr branche at begive sig i kast med. Den danske mobilproducent Lumigon kommer i nedenstående indslag nærmere ind på, hvor de får pengene fra, der skal finansiere smartphonen T2.

Lars Gravesen, direktør for Lumigon, fortæller, at de har to norske investorer og en dansk investor i ryggen. Han lægger ikke skjul på, at udviklingen er dyr, og at han synes, det er ærgerligt, der ikke er noget tilskud fra det offentlige. Gravesen mener, at et tilskud vil gøre tingene nemmere for folk, som ønsker at lave danske eksportsucceser.

Investorerne er norske Otto Kalvø, Jan Gunnar Næss og danske Peter Wilmar Christensen, som tidligere stod bag KiSS Technology og også har en fortid i teleselskabet OnFone ApS.

Lumigon er også fortrøstningsfulde omkring fremtiden. For at nå break-even skal der sælges omkring 100-200.000 enheder af Lumigon T2.

Undervejs i projektet har investorerne også tvivlet, men har dog holdt ved, og tiltroen er der atter også til, at projektet kan blive en succes.

Se også:
 – Lumigon vil satse på Asien
 – Derfor blev Lumigon T1 aldrig til noget
 – Infernal er stadig med på Lumigons mobil