Sådan følger du aftenens lancering af Android 8.0 Oreo

I aften løfter Google sløret for den endelige udgave af Android O, som får navnet Android 8.0 Oreo - og du kan følge med på en livestream hjemmefra.

Sådan følger du aftenens lancering af Android 8.0 Oreo

Google præsenterer i aften den næste Android-version i sin endelige udgave og udruller samtidig også softwaren til de første Nexus- og Pixel-smartphones. Det sker ved en stor event i New York City klokken 20:40 dansk tid.

I år ser Google ud til at gøre et noget større nummer ud af udgivelsen i forhold til tidligere Android-versioner. Det kommer nemlig til at ske i anledning af den totale solformørkelse, der kommer til at finde sted i USA i dag.

Læs også: Google bekræfter: Android Oreo lanceres mandag aften

Google har derfor oprettet en særlig side i anledning af præsentationen, hvor du kan følge med i dels solformørkelsen fra en NASA-livestream, og dels præsentationen af Android O – eller Android 8.0 Oreo, som versionen ventes at blive kaldt. Google er nemlig kommet til selv at afsløre navnet blot få dage før aftenens afsløring.

Du kan derfor livestreame hele afsløringen på YouTube her, men du kan også blot følge livestreamen i videoen nedenfor. Her kan du også oprette en påmindelse, så du får besked kort tid før det hele går løs.

Når Android 8.0 Oreo udgives i aften, skal du ikke forvente at modtage softwaren på din Android-smartphone med det samme, medmindre du har en Pixel/Pixel XL, Nexus 6P eller Nexus 5X fra Google. I de kommende måneder vil de forskellige Android-producenter tilpasse softwaren til en lang række af modeller, men hvilke er endnu uvist for langt de fleste smartphoneproducenters vedkommende.

Mobilsiden dækker naturligvis aftenens afsløring af Android 8.0 Oreo. Der bør dog ikke være mange flere nyheder i softwaren end dem, der løbende er blevet tilføjet i de seneste måneders betaudgaver af softwaren.