Sådan vil iris-scanneren i Samsung Galaxy Note 7 virke

Nye billeder afslører, hvordan den biometriske iris-scanner kommer til at virke i den kommende Samsung-phablet, Galaxy Note 7.

Sådan vil iris-scanneren i Samsung Galaxy Note 7 virke

Der er nu kun 18 dage, indtil Samsung lancerer topmodellen Galaxy Note 7, men lige som alle andre producenter har sydkoreanerne ikke kunne holde hemmelighederne bag lukkede døre.

En af disse hemmeligheder er tilføjelsen af en såkaldt iris-scanner, der – som navnet indikerer – scanner dit øjes regnbuehinde (også kaldet iris) som alternativ biometrisk sensor til fingeraftrykslæseren, når du låser telefonen op.

Læs også: Nu sker det: Galaxy Note 7 kommer den 2. august

En bruger på Kinas største sociale medie, Weibo, har ifølge Sammobile delt tre billeder af den endnu ikke lancerede Samsung Galaxy Note 7 med iris-scanneren i funktion. På det ene billede ses opsætningsguiden, der hjælper dig i gang med det nye oplåsningssystem på samme måde som første gang du skal opsætte fingeraftrykslæseren.

Samsung Galaxy Note 7 isis scanner
Foto: Weibo.com

Her fremgår det, at du skal holde telefonen 25-35 cm væk fra dit hoved, og iris-scannerens to sensorer på fronten registrerer herefter, hvordan netop dine regnbuehinder ser ud. På låseskærmen ses iris-scanneren i form af to cirkler med frontkameraet som baggrund, der markerer, hvor du skal placere iris-scanneren i forhold til dine øjne.

Så snart du scanner dine øjne inden for området, må det formodes, at telefonen låses op med det samme. Funktionen ser ud til at være et fuldt ud alternativ til fingeraftrykslæseren, da den sekundære oplåsningsmetode på dette billede er at tegne et mønster lige som det kan være, hvis man bruger fingeraftykslæseren.

Læs også: Rygte: Køb Samsung Galaxy Note 7 på lanceringsdagen

Da iris-scanning er en biometrisk måde at identificere sig på, kan du med al sandsynlighed også bruge teknologien til at bekræfte betalinger med Samsung Pay og Android Pay i udlandet. Det er heller ikke umuligt, at Samsung får iris-scanneren til at fungere i samspil med alle apps, der kræver godkendelse via Googles understøttelse af fingeraftryk.

Hvis udviklere skal optimere hver enkelt app til at fungere specifikt med iris-scanneren, skal du nemlig ikke gøre dig forhåbninger om at gøre brug af den ved mange andre steder end låseskærmen, da det i så fald bliver en langsommelig affære at få udbredt understøttelse af den.

Samsung har udsendt en invitation til lanceringen af Galaxy Note 7, som finder sted tirsdag den 2. august.