Samsung arbejder på kantløs display til Galaxy S8

Samsung forsker bekræfter: displayet i Galaxy S8 bliver noget helt særligt.

Samsung arbejder på kantløs display til Galaxy S8

Kriseramte Samsung har brug for et hit efter den fejlslagne lancering af flagskibet Note 7. Og mobilen der kan genetablere Samsung som teknologisk frontløber kan meget vel visse sig at blive den kommende Galaxy S8.

Særligt displayet kan blive et tilløbsstykke, for ifølge chefingeniør Park Won-Sang hos Samsung Display er der afsat væsentlige ressourcer i udviklingen af kantløse displays – skærme med kanter der er så smalle at de nærmest forsvinder. Hvorvidt displayet vil finde vej til Samsungs Galaxy S8 kan han i midlertidigt ikke præcisere. Det skriver den sydkoreanske netavis The Investor.

” Vi regner med at udrulle displays med et skærmarealforhold på over 90 procent næste år” lød det fra ingeniøren ved iMiD 2016 konferencen. I dagens smartphones er skærmarealforholdet typisk mellem 70 og 80 procent.

Læs også:  Samsung: Ombyt Note 7 og få en Galaxy S8 eller Note 8

I de kommende år kan dette forhold ryge helt op på 99 procent – hvilket vil gøre hele mobilens frontparti til et touch-display.

Ved en præsentation kunne Samsung fremvise et konceptfoto af en Galaxy S7 Edge helt blottet for home-knapper og sensorer på mobilens front. Idéen er, at gemme sensorer som fingeraftrykslæseren under displayet så skærmen kan udgøre en større andel af mobilens front.

Den kinesiske mobilproducent Xiaomi er kommet Samsung i forkøbet med lanceringen af sin Xiaomi MIX phablet. Her er skærm/smartphone forholdet oppe og ramme 91,3 procent.

Se også:  Xiaomi MIX – en topmobil der helt dropper kanterne

Xiaomi Mi MIX
Xiaomi Mi MIX er den første smartphone der er næsten fri for kanter. Foto: Xiaomi.com