Samsung: Derfor har Galaxy Note 8 mindre batteri end Note 7

Batteristørrelsen i den nye Galaxy Note 8 er ikke noget at skrive hjem om, men det er der flere årsager til, forklarer Samsung nu.

Samsung: Derfor har Galaxy Note 8 mindre batteri end Note 7

Efter måneder med spekulationer og rygter løftede Samsung i sidste uge endelig sløret for den nye topmodel Galaxy Note 8. Med en kapacitet på 3.300 mAh byder flagskibet dog ikke på et større batteri i forhold Samsungs tidligere smartphones, som der ellers har været tradition for.

Faktisk er udviklingen gået helt den modsatte vej med årets Galaxy Note 8. Sidste års Galaxy Note 7 kom nemlig med et relativt stort batteri med en kapacitet på 3.500 mAh, hvorefter Samsung lancerede Galaxy S8+ med præcis samme kapacitet i foråret.

Læs også: Samsung Galaxy Note 8 – Vores første indtryk [WEB-TV]

Hvis Samsung skulle følge de seneste års udvikling, burde kapaciteten altså som minimum have været den samme, men den er derimod blevet 200 mAh mindre. Hvorfor det er sket, forklarer Samsungs mobilchef, Koh Dong-jin, i en Q&A over for det sydkoreanske finansmedie The Investor.

Som de færreste formentlig har glemt, var Samsung igennem en af forbrugerelektronikbranchens største tilbagekaldelser – ad to omgange endda, da Galaxy Note 7 havde alvorlige problemer med batteriet, der i tide og utide selvantændte. Oven på den episode bliver Koh Dong-jin spurgt, om Samsung har stoppet med at øge kapaciteten af sikkerhedsmæssige årsager, siden batteriet i Galaxy Note 8 er mindre end i Galaxy Note 7. Hertil svarer han:

”Der er mange årsager til, at vi kan finde på at reducere batterikapaciteten. En af dem er 10 nanometer-processoren, der har forbedret telefonens strømeffektivitet med 30 %. Brugere kan også justere deres batteriforbrug ud fra deres forbrugsmønster, hvilket samlet set øger batterieffektiviteten. Nu kan jeg garantere sikkerhed omkring batterierne. Telefonen vil beholde mere end 95 % af kapaciteten selv efter to års brug,” lyder det fra Samsungs mobilchef.

Læs også: Samsung indfører 8-trins kvalitetssikring af kommende produkter

At dømme ud fra svaret går Samsung altså den sikre vej ved ikke at presse et for stort batteri ind i telefonen, hvilket var en af årsagerne til sidste års mange problemer. I stedet opnår Samsung, trods det mindre batteri, en forbedret batteritid ved at benytte den nyere Exynos 8895-processor, som er bygget på en 10 nanometer-proces. Den er med andre ord mere strømbesparende end Exynos 8890 i Note 7, som var bygget på en 14 nanometer-proces. Det, sammen med forbedret software, skulle være nok til, at Samsung kan garantere sikre batterier i årets Galaxy Note 8.

Oven på Note 7-skandalen implementerede Samsung også en ny 8-trins kvalitetssikring af alle kommende batteri i forbrugerelektronik fra den sydkoreanske producent. Det skule altså sikre, at Samsung ikke kommer ud i samme problemer igen.

Sådan har batterierne i Samsungs telefoner ændret sig

Samsung Galaxy S Samsung Galaxy Note
Galaxy S: 1.500 mAh  
Galaxy S II: 1.650 mAh Galaxy Note: 2.500 mAh
Galaxy S III: 2.100 mAh Galaxy Note II: 3.100 mAh
Galaxy S IV: 2.600 mAh Galaxy Note 3: 3.200 mAh
Galaxy S5: 2.800 mAh Galaxy Note 4: 3.220 mAh
Galaxy S6: 2.550 mAh
Galaxy S6 edge: 2.600 mAh
Galaxy Note5: 3.000 mAh
Galaxy S7: 3.000 mAh
Galaxy S7 edge: 3.600 mAh
Galaxy Note7: 3.500 mAh
Galaxy S8: 3.000 mAh
Galaxy S8+: 3.500 mAh
Galaxy Note8: 3.300 mAh