Samsung Galaxy Note 7 er død

Efter flere problematiske uger for Samsung Note 7 topmodel er løbet kørt. Produktionen er stoppet permanent.

Samsung Galaxy Note 7 er død

Fremtiden så lys ud for Samsungs stjernetelefon, Galaxy Note 7, dengang den debuterede i midten af august. Teknologisk var den på forkant, anmelderne var vilde med den og Samsung fik travlt med bare at følge med efterspørgslen.

Knap to måneder senere, trækker den sydkoreanske gigant nu stikket på Note 7 og lukker og slukker for produktionen. Det skriver bbc.com.

Samsungs misere startede med en række defekte batterier blandt den første serie af producerede. I værste tilfælde kunne mobilerne blive så varme, at de kunne udlede giftig røg og udgjorde en reel brandfare. En kæmpemæssig tilbagekaldelse og ombytning af den første serie.

Den efterfølgende, ’fejlrettede’ serie har siden fredags vist sig at udgøre en lignende fare for forbrugerne, hvorfor Samsung i morges officielt indledte et salgsstop i morges. Nu er det altså efterfulgt af et decideret produktionsstop.

Se også: Samsung: Vi stopper al salg af Galaxy Note 7

Det betyder det

Ejere af Galaxy Note 7 opfordres derfor til at slukke mobilen og indlevere dem til købsstedet. Herefter vil købet godtgøres eller byttes til en tilsvarende model.

Det er hidtil uset, at en smartphone må igennem en så storstilet tilbagekaldelse, for til sidst helt at blive aflyst.

For Samsung bliver regningen pebret. Siden nyheden brød, er Samsung aktien styret med 8 procent, svarende til et værditab på over 100 mia. danske kroner.

Samsungs kvaler med Note 7 sår samtidig tvivl ved hele seriens fremtid, da Note-brandet nu har fået gevaldige ridser i lakken.