Samsung Galaxy Note 7 ventes klar til salg i Danmark i oktober

Samsung bekræfter, at den forsinkede og ikke mindst tilbagekaldte Note 7 ventes at blive klar i den danske handel i oktober måned.

Samsung Galaxy Note 7 ventes klar til salg i Danmark i oktober

Lanceringen af Galaxy Note 7 har været alt andet end ideel for Samsung, efter den sydkoreanske producent først blev mødt med en enorm efterspørgsel af telefonen, så lanceringen i Danmark måtte flyttes en uge.

Den helt store krise viste sig dog kort tid efter, da Samsung blev nødsaget til at tilbagekalde Galaxy Note 7 for knap to uger siden, da det viste sig, at telefonerne blev leveret med et defekt batteri, der ud af den blå luft kunne kortslutte, overophede og sætte ild i telefonen og dens omgivelser – hvilket bl.a. er gået ud over en bil og et hus.

Læs også: Samsung vil begrænse batterikapaciteten i Galaxy Note 7 til 60 %

Meldingerne går på, at Samsung er klar med nye telefoner den 19. september, så de 2,5 mio. brugere, der nåede at købe telefonen, kan få den ombyttet kvit og frit. Siden tilbagekaldelsen har det til gengæld været uvist, hvornår Samsung igen vil sende Note 7 ud i butikkerne og genoptage salget.

Samsung: Nye leverancer klar i oktober

Nu melder Samsung Danmark dog ud, at producenten ventes at kunne levere nye Note 7-mobiler i oktober måned. Den oplysning fortæller ikke direkte, at Note 7 vil være at finde i butikkerne i oktober måned, men i hvert fald at forhandlere og teleselskaberne bør modtage forsyninger i næste måned.

“Vi arbejder tæt sammen med vores operatører og forhandlere for at sikre, at Note7-kunder kan erstatte deres enhed med en ny, og vi regner med at leverancerne af Note7 i Norden starter i oktober,” skriver Samsung i en pressemeddelelse.

Alligevel tyder det dog på, at Note 7 rent faktisk kan købes i Danmark i oktober måned. Hvis det står til webshoppen POWER, er der et forventet leveringstidspunkt på telefonen i slutningen af oktober måned, hvilket stemmer godt overens med Samsungs nylige udmelding.

Læs også: Samsung Galaxy Note 7 årsag til brand i bil og hus

Samsungs højeste prioritet må naturligvis formodes at være de nuværende ejere af telefonen, der straks skal have ombyttet den til en ny – selv om det ses, at mange Note 7-ejere ikke ønsker at indlevere deres telefoner, fordi ombytningsprocessen lige nu kan føles besværlig, når Samsung endnu ikke har nye Note 7-eksemplarer klar.

Når Samsung har fået produceret tilstrækkeligt med Note 7-telefoner, og de fleste fejlbehæftede eksemplarer er blevet skaffet af vejen, kan salget formentligt genoptages – og det er noget, der – at vurdere ud fra den seneste melding – altså kan tage tid.

De nye eksemplarer af Galaxy Note 7 vil få påklistret en sort firkant på emballagen, der viser, at enheden er fra nye leverancer og dermed uden batteriproblemer. Et blåt “S” på et rundt klistermærke vil også gøre det nemt at skelne sikre enheder fra usikre.