Samsung Galaxy S8 dominerer i benchmarks: overhaler rivalerne

Samsung Galaxy S8 og S8+ dominerer i langt de fleste benchmark-discipliner takket været ny processor.

Samsung Galaxy S8 dominerer i benchmarks: overhaler rivalerne

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Sydkoreanske Samsung har villet imponere med displayet i sin nye S8-serie af toptelefoner, men en anden væsentlig komponent i S8-mobilerne er værd at se nærmere på: processoren.

Samsung Galaxy S8, og storebror S8+, er nemlig først med 10nm procesteknologi i den avancerede Exynos 8895 octa-core processor.

Det er en arvtager til sidste års Exynos 8890, men nu snurrer de enkelte processorkerner det hurtigere, samtidig med at der eksekveres flere instruktioner ved hvert taktslag.
Den største fremgang vil dog spores i den grafiske ydelse, for her er den dedikerede grafikchip styrket så den nu tæller tyve grafiske enheder mod 12 tidligere.

Resultatet bliver at Galaxy S8 distancerer sin forgænger i samtlige af de populære benchmarks: Antutu, Geekbench 4 samt GFXBench (1080p).

Se også:  Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+: Næsten perfekt [TEST]

Samsung Galaxy S8 Performance
Samsung Galaxy S8 generel ydelse i Antutu 6. Foto: Mobilsiden.dk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Samsung Galaxy S8 mod konkurrenterne

Samsungs to nye stjerner formår også at sætte sig i front mod mobilmarkedets øvrige toptelefoner, hvor kun efterårets iPhone 7 kan overhale Samsungs nye stjerne i en enkel disciplin. Apples toptelefon fører kun i Geekbench 4 single-core’-testen som udelukkende måler ydelsen fra en enkel processorkerne.

Udover Apples iPhone 7, Samsung Galaxy S8 og S7 Edge er OnePlus 3T samt Huawei Mate 9 Pro inkluderet i testen. OnePlus 3T udmærket sig ved at operere med 6GB RAM samt Qualcomms hurtigste processor fra efteråret, Snapdragon 821, mens Huawei Mate 9 Pro ligeledes har 6GB RAM samt Huaweis hurtigste Kirin 960 processor.

Bemærk at samtlige af de enkelte tests er taget under Samsungs standardindstilling som kører en såkaldt ’Optimeret’ tilstand for ydelse.

Med denne slået til, drosler Samsung S8 automatisk ydelsen op eller ned efter behov. Galaxy S8 kan indstilles til at yde en tand højere under indstillingen ’Høj ydeevne’ og ved at drosle skærmopløsningen til det minimale – men det er på bekostning af driftstiden og skarphed på skærmen.

Se også:  Benchmark-selskab: Her er de 10 hurtigste smartphone-chips

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Stærk på andre fronter

Mekanikken i Galaxy S8 udmærker sig også i andre, mindre målbare discipliner. Med Galaxy S8 er Samsung først med et trådløst modem der kan sprænge gigabit-muren.

Den indbyggede modem understøtter Cat. 16 LTE, hvilket giver teoretiske makshastigheder som er omtrent dobbelt så høje som de eksisterende smartphones. De vilde netværkshastigheder kræver dog, at din operatør understøtter standarden.

Se også:  Samsungs Exynos 8895 chip slippes løs – så vild er den

Seneste nyt om Mobiltelefoner