Samsung Galaxy S8 er hundedyr at fremstille

Samsung nyeste stjernemobil er dyrere end nogensinde - at fremstille.

Samsung Galaxy S8 er hundedyr at fremstille

Med de to nye toptelefoner Galaxy S8 og S8+ har Samsung hældt godt med features i et avanceret design. Og det koster.

Listeprisen er højere end nogen anden S-mobil fra selskabet, men det hænger sammen med, at mobilen er dyr at fremstille.

Ifølge en hardwaregennemgang foretaget af analytikerne fra IHS Markit, løber en Galaxy S8 op i 307,50 amerikanske dollars i komponentpris alene. Sammenlignet med forrige års sællerter fra Samsung, Galaxy S7 og S7 Edge, er regningen steget med henholdsvis 36,29 og 43,34 amerikanske dollars.

Den dyreste komponent i Galaxy S8 er, ikke overraskende, det ambitiøse display der alene står for 27,7 procent af regningen, mens processoren og de 64GB lager tegner sig for henholdsvis 14,6 og 13,5 procent af de samlede produktionsomkostninger.

Det anmelderroste headset tunet af AKG, som Samsung inkluderer i salgsæsken, vurderes her til at løbe op i 15 dollars i fremstillingsomkostninger.

Se også:  Displaymate: Galaxy S8 har den bedste mobilskærm nogensinde

Markant dyrere end iPhone 7

Sammenlignet med ærkerivalen fra Apple, er Samsungs nyeste stjerne decideret hundedyr at fremstille. Her vurderer IHS Markit, at iPhone 7 32GB er omtrent en fjerdedel billigere at producere med en komponentliste der løber op i 224,8 amerikanske dollars.

Årsagen til, at de priser som IHS Markit udgiver befinder sig væsentligt lavere end butiksprisen på toptelefonerne, skyldes at det udelukkende opgør hvad de enkelte komponenter koster sammen med en basal produktionspris. Forretningsomkostninger som markedsføring, research og udvikling, drift og mere er derfor ikke inkluderet i opgørelsen.

Klik her for at se den billigste på Samsung Galaxy S8.