Samsung lancerer chipsættet til Galaxy S10

Nu blev det tid til en opdatering til Samsungs Exynos chipsæt: Her er Exynos 9820 til Galaxy S10 med en dedikeret NPU.

Samsung lancerer chipsættet til Galaxy S10

Så er der nyt fra Samsung, som nu er klar med deres efterfølger til chipsættet fra Samsung Galaxy S9, Exynos 9810. Exynos 9820 hedder den nye model og bygger på en 8nm teknologi og er en videreudvikle en producentens LPP FinFET, hvor LPP står for Low Power Plus. Her er der både forbedret ydelse og energibesparelse at se.

Med Exynos 9820 kaster Samsung sig ud i et nyt design, hvor man bruger to specialdesignede processorer til maksisum ydelse, to Cortex-A75 og 4 stk Cortex-A55. Chipsættet er intelligent nok til at skifte i mellem kernerne for at opnå bedste balance i mellem ydelse og energiforbrug.

Læs også: Huawei præsenterer nyt chipset

40 procent energibesparelse og 20 procent bedre ydelse

Med Exynos 9820 får både bedre ydelse og bliver bedre til at spare på energiforbruget. Single-core ydelsen er forberet med 20 procent og multi-core med 15 procent. Derudover vil 9820 bruge op til 40 procent mindre energi.

Exynos 9820
Samsung Exynos 9820. Foto: Samsung

40 procent hurtigere grafik

Også GPU’en i Exynos 9820 er der blevet arbejdet på. Den har fået modelnavnet Mali G76 MP12 og giver op til 40 procent bedre ydelse. Her er også arbejdet på energiforbruget, så den bruger hele 35 procent mindre energi. På GPU sidder Samsungs dedikerede NPU, neural processing unit, som kort sagt er en chip med kunstig intelligens. I forhold til Exynos 9810 leverer 9820 syv gange hurtigere AI processor. Det betyder fx at kameraet meget hurtigere vil kunne detekterer forskellige typer scener, såsom en blomst eller blå himmel.

Kommer til Samsung Galaxy S10

Det nye chipsæt er klar til masseproduktion i slutningen af i år, hvilket betyder det bliver klar til Samsung Galaxy S10. Vi ser normalt Samsungs Galaxy S-serie lanceret i februar måned.

Læs også: Billede af Samsung Galaxy S10 er dukket op på internettet

Opfølgning på artiklen

Ties kan hvad ties kan, men ikke i denne sag. mobilsiden fulgte op på historien. Allerede d. 13/11/2018 bragte vi nyt i sagen med en vinkel på Test: Apple Watch 4 – Mangler det vigtigste – Den videre historie om temaet finder du her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..