Samsung lancerer nye kamerasensorer – måske til brug i Galaxy S9

Samsung introducerer to nye kamerasensorer til smartphones, som måske ender i næste års Galaxy S9. Se nyhederne i sensorerne her.

Samsung lancerer nye kamerasensorer – måske til brug i Galaxy S9

Samsung er klar med to nye kamerasensorer, som kommer med hver deres forskellige teknologier, og som muligvis finder vej til den kommende Galaxy S9. Begge sensorer er nemlig mulige at benytte som både front- og bagkameraer, oplyser Samsung i en pressmeddelelse.

Læs også: Kilde: Samsung S9 får eksklusivitet på topprocessor

På papiret er begge ISOCELL-sensorer umiddelbart gode kandidater til sensorer i næste års Galaxy S9, men det er endnu for tidligt at sige med sikkerhed, om det kommer til at ske.

ISOCELL Fast 2L9.

ISOCELL Fast 2L9: Kompakt Dual Pixel-sensor

Den første sensor går under navnet ISOCELL Fast 2L9 og er en kamerasensor med en opløsning på 12 megapixel, der benytter den såkaldte Dual Pixel-teknologi ligesom de foregående Samsung-bagkameraer. Dual Pixel-teknologien betyder, at alle 12 millioner pixels har to såkaldte fotodioder, som gør det markant nemmere for sensoren at registrere dybde i motiverne.

Læs også: Huawei-smartphone på vej med firedobbelt kamera

Det muliggør først og fremmest hurtigere og mere præcis autofokus som set i de nuværende Samsung-topmodeller. En anden fordel ved Dual Pixel-teknologien er, at det er muligt at tage porttrætfotos med den såkaldte bokeh-effekt, hvor motivet i forgrunden – typisk en person – står skarpt, mens baggrunden sløres ligesom med DSLR-kameraer.

ISOCELL Fast 2L9-sensoren består desuden af pixels med en størrelse på 1,28 mikrometer frem for 1,4 mikrometer i Galaxy Note 8, S8 og S8+. Det skulle umiddelbart betyde et mindre lysindtag per pixel, men Samsung selv fremhæver sensoren med fire nøgleord: Fast, Slim, Bright og Dual. Den sydkoreanske producent fremhæver også, at sensoren leverer højopløselige billeder og detaljerede billeder ved lav belysning. Sensorens lille indpakning gør, at kameraet ikke stikker ud fra bagsiden.

ISOCELL Slim 2X7.

ISOCELL Slim 2X7: De mindste pixels nogensinde

Den sidste sensor går under navnet ISOCELL Slim 2X7 og er, som navnet indikerer, en lille og ekstra kompakt sensor. Hver pixel i sensoren har ifølge Samsung en størrelse på kun 0,9 mikrometer, og det bør igen påpeges, at det bør resultere i et dårligere lysindtag i de i alt 24 megapixels. Samsung forsikrer dog, at der er kompenseret for dette med to nye teknologier: DTI (deep trench isolation) og Tetracell.

DTI er en teknologi, der reducerer en form for interferens imellem de bittesmå pixels, så de er i stand til at indtage større mængder lys end normalt. Den anden teknologi, Tetracell, fungerer ved at smelte fire omgivende pixels sammen til én pixel, hvilket også skulle øge lysindtaget. Det betyder lysere billeder taget ved dårlig belysning og flere detaljer ved billeder taget ved højlys dag, lyder det fra Samsung.

Fordelen ved denne kompakte sensor er, at de producenter, som vil lave ekstra tynde smartphones, kan benytte denne sensor uden at den stikker ud på bagsiden.