Samsung vil tilbagekalde Galaxy Note 7 efter batteriproblemer

En global tilbagekaldelse af Samsung Galaxy Note 7 er med al sandsynlighed lige om hjørnet. Samsung og flere forhandlere verden over har også stoppet salget

Samsung vil tilbagekalde Galaxy Note 7 efter batteriproblemer

Problemerne med det eksplosive batteri i Samsung Galaxy Note 7 ser ud til at være mere omfattende end først antaget. Den sydkoreanske avis Yonhap News har nemlig været i snak med en anonym Samsung-medarbejder, der kan kaste lys over sagen.

Forleden dag kunne Samsung oplyse, at forsendelserne i hjemlandet var bremset, da der skulle foretages yderlige kvalitets- og kontroltest af telefonen. Det er nu sket, og den anonyme kilde kan, ikke overraskende, bekræfte, at det er batteriet i Note 7, der giver problemer.

Læs også: Eksplosivt batteri bremser Galaxy Note 7

Derfor vil Samsung nu tilbagekalde telefonen – og det vil ske meget snart, lyder det. Faktisk forventer medarbejderen, at tilbagekaldelsen kan ske så tidligt som i løbet af denne weekend eller tidligt i næste uge.

“Den vigtigste ting er vores kunders sikkerhed, og vi vil ikke skuffe vores loyale kunder”, lyder det fra vedkommende.

Ud af den blå luft er der nemlig opstået brand i adskillige Note 7-telefoners batteri. Problemet skulle angiveligt være isoleret til modeller med et batteri fra en bestemt leverandør, der udgør en minimal andel af alle eksemplarerne, men det er altså nok til at Samsung vil reagere på faren.

”Produkter udstyret med det problemfyldte batteri tæller for mindre end 0,1 % af hele det solgte antal. Problemet kan ganske simpelt løses ved at udskifte batteriet, men vi vil komme med et overbevisende indgreb til vores kunder [..] Resultaterne af undersøgelsen og relevante modtræk vil blive offentiggjort denne weekend eller tidligt næste uge senest,” udtaler den anonyme medarbejder fra Samsung.

Højst sandsynligt en global tilbagekaldelse

Samsung har endnu ikke tydeligt meldt ud, om der er tale om en tilbagekaldelse kun i hjemlandet Sydkorea, som problemerne i første omgang kun var isoleret til, eller om det bliver en verdensomspændt tilbagekaldelse.

Noget kunne tyde på det sidste af flere grunde. Først og fremmest udelukker medarbejderen fra Samsung ikke, at fejlen berører andre lande. Hertil lyder det:

”Globale drøftelser er undervejs omkring sagen såsom hvordan produkter leveret til forhandlere skal håndteres,” hvor den sydkoreanske producent blandt andet er i dialog med USA’s største teleselskab Verizon.

Læs også: Samsung Galaxy Note 7 i problemer: Crasher helt tilfældigt

Der ser bestemt ud til at være en global tilbagekaldelse undervejs, for ifølge den australske afdeling af hjemmesiden Gizmodo vil Samsung nemlig udsende en pressemeddelelse med tilbagekaldelsen allerede i dag, selv om det fra Samsung lyder, at det ikke kan nås i dag. Det vil ifølge mediet ske således, at Samsung koordinerer tilbagekaldelsen via de lokale australske forhandlere af telefonen.

Samsung Galaxy Note 7
Foto: Itworld.co.kr

Al salg på Samsungs hjemmeside standset

Et andet tydeligt tegn på, at der er store problemer, er at Samsung har stoppet al salg af telefonen på sin egen hjemmeside. Siden det har været muligt at købe Galaxy Note 7 i udlandet har Samung haft en blå ’Køb’-knap placeret øverst til højre på Note 7-siden, men den er nu fjernet, bemærker Gizmodo. Også her i Danmark, hvor der har været en ’Forudbestil’-knap, er den væk.

Læs også: S Pen i Samsung Galaxy Note 7 kan sætte sig fast

Forhandlere begynder også at stoppe salget af telefonen rundt omkring i verden. Den britiske elektronikkæde Carphone Warehouse er holdt op med at tage imod ordrer, oplyser en bruger på hjemmesiden Reddit.

Noget tyder altså på, at der ikke blot er tale om et problem kun i Sydkorea, men at Samsung har i sinde at tilbagekalde smartphonen i, hvis ikke store dele, så hele verden.