Samsungs næste foldbare bliver en klaptelefon

Nu hvor Galaxy Fold er endelig er i handlen gør Samsung klar til næste omgang af foldbare mobiltelefoner. I en video fremvises nu en foldbar klaptelefon.

Samsungs næste foldbare bliver en klaptelefon

Man kan ikke ligefrem kalde Samsungs første foldbare mobiltelefon for en succeshistorie, men efter en grundig gennemgang hos den koreanske producent, så er Galaxy Fold forbedret og er nu endelig landet i butikkerne, også i Danmark. Rejsen med de foldbare enheder er dog kun lige startet. Flere er på vej og Samsung fremviser i en ny video et nyt koncept.

De foldbare mobiltelefoner har været længe undervejs og tilliden til dem er nok ikke på sit højeste. Vi har Samsungs Galaxy Fold til test lige nu, og den blev modtaget med en del skepsis. Efter nogle dages brug er vi dog ret imponerende og tror på en fremtid for de foldbare enheder. Næste omgang af foldbare bliver helt sikkert bedre, nu hvor producenterne har fået en masse erfaring fra første generation. Men næste omgang byder måske også på nogle mere praktiske formater.

Vi husker alle de klassiske klaptelefon. Telefonen man kunne holde ud, hvorefter et fysisk T9-tastatur og en skærm kom til synes. Det var et praktisk format, fordi telefonen, i sammenklappet tilstand, fyldte mindre. Nu ser det ud til at klaptelefonen er på vej tilbage, men i et moderne format. 

Her er den nye video fra Samsung, der kommer fra deres udviklerkongres:

Her ser man en foldbar klaptelefon blive fremvist. Vi har tidligere set et lignende koncept fra Motorola, der angiveligt kommer med en ny RAZR med foldbar skærm. Måske allerede i december. Det virker som et enormt spændende format, som vi tror mere på end det den nuværende Galaxy Fold tilbyder.

Tilbage i august blev et Samsung-patent, der beskriver nøjagtigt sådan en foldbar telefon, opdaget. Samtidig talte en Bloomberg-rapport i september om, at et sådant produkt allerede var i udvikling. Skærmen, når den udfoldes, vil være på 6,7 tommer, og enheden vil være tyndere end Galaxy Fold. Den bliver angiveligt også billigere.

Den næste foldbare enhed fra Samsung kunne meget vel blive præsenteret under Mobile World Congress i februar næste år.

Hvad siger i til en foldbar klaptelefon?