Sennheiser IE 800 S – in-ear-hovedtelefoner til de kræsne

Lydspecialisten Sennheiser har lanceret et par in-ear hovedtelefoner i den absolutte dyre ende. Men det er også kræs for øregangene.

Sennheiser IE 800 S – in-ear-hovedtelefoner til de kræsne

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Lydspecialisterne Sennheiser præsenterede i det sene efterår et sæt in-ear hovedtelefoner med navnet IE 800 S – en efterfølger til Sennheiser IE 800

Hovedtelefonerne er i den absolutte dyre ende med en udsalgspris på 7.490,- kroner.

Så det er ikke den almindelige forbruger at Sennheiser prøver at ramme med deres hovedtelefoner her, men mere dem som er rene lydfanatikere.

Læs også: Plantronics Voyager 8200UC – Et godt alternativ [TEST]

Sennheiser IE 800 S
Umiddelbart kan man ikke se at Sennheiser IE 800 S koster 7.500 kroner

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Lidt bag om headsettet

De nye IE 800 S er designet og håndfremstillet i Tyskland og har et nyt diskret design med en elegant, moderne matsort finish og ridsefast keramik i høj kvalitet. For at lette rengøring har hovedtelefonerne to beskyttelsespolstringer – en i øreadapteren og en i dysen.

IE 800 S er designet til at levere overlegen komfort takket være ergonomisk designede øreadaptere af viskoelastisk memory-skum fra Comply™, som findes i hvert par. Øreadapterne tilpasser sig til øregangen og skaber en personlig pasform med høj komfort og effektiv dæmpning af lyde udefra. Dette gør lytteren i stand til at opfatte hver detalje i musikken – selv i højlydte omgivelser. Da hovedtelefonerne er det transportable valg for den sande audiofile lytter, fås de nye IE 800 S med et nydesignet etui af kvalitetslæder for nem opbevaring på farten.

Udover standardkablet med et 3,5 mm jackstik til de nye IE 800 S, medfølger et 4,4 mm Pentaconn stereostik og et 2,5 mm balanceret stik, som gør det endnu lettere at få den allerbedste lyd fra dit audioudstyr.

IE 800 S kommer med et forbedret udvalg af kabler, som gør det endnu lettere at få den allerbedste lyd fra dit audioudstyr.

I pressemeddelelsen skriver Sennheiser selv

“De nye in-ear-hovedtelefoner giver en krystalklar hifi-lytteoplevelse, der kan nydes hvor som helst. Med en forbedret version af Sennheisers specialfremstillede Extra Wide Band (XWB)-drivere, redefinerer IE 800 S grundlaget for forvrængningsfri in-ear-performance. Sennheisers egne 7 mm transducere leverer et naturtro og detaljeret lydbillede med fremragende diskant og en præcis og forbedret bas. Den nye model er udstyret med Sennheisers patenterede Dual Chamber Absorber (D2CA)-system, der neutraliserer den såkaldte ”maskeringseffekt”. Det forekommer, når lydsvage dele af signalet overskygges af kraftigere og mere lavfrekvente lyde, der forekommer samtidigt. D2CA-systemet fjerner noget af energien fra de maskerende resonanser for at forebygge uønskede transienter og sikrer dermed, at selv de fineste nuancer af lyden bliver hørbare”

Læs også: SoundSport Free – trådløse sports hovedtelefoner fra Bose

Sennheiser IE 800 S
7500 kroners headset i læder etui – Sennheiser IE 800 S. Foto: Mobilsiden.dk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Hvordan er de i brug

Lad mig sige det med det samme, dette er ikke en test af det pågældende headset. For at have grundlag for en test, ville jeg være nødt til at tage konkurrerende headsets hjem i samme priskategori. Og da vi er i så snævert et segment, har jeg skønnet at vi hellere vil bruge tiden på at teste og sammenligne med produkter som rammer lidt bredere. Så nedenstående er ikke en test, men udtryk for min personlig vurdering, uden at have hørt hvad der ellers er på markedet.

Det første der slår mig ved headsettet er, at man ikke kan se, at det er et headset til omkring 7.500 kroner.

Kvaliteten virker ganske fin og headsettet er også nydeligt at se på, men der er ikke noget der lige stikker ud med den store wauw effekt.

Læs også: JBL UA Sport Wireless Heart Rate – Driftssikkert headset [TEST]

Sennheiser IE 800 S
Sennheiser IE 800 S spiller virkelig godt

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Der er til gengæld noget mere wauw effekt ved pasformen i ørerne. Headsettet kommer med 3 forskellige størrelser af ørepropper, men jeg har ikke haft behov for at skifte, da de med det samme bare sad lige som de skulle i mine ører, hvilket hører til sjældenhederne.

Lyden er også virkelig en positiv overraskelse, jeg havde selvfølgelig forventninger til at headsettet ville spille godt, men så godt havde jeg ikke troet at det ville lyde.

Der er rigtig god bund i bassen samtidig med at alle små detaljer i musikken stadig kan høres og ikke drukner i den dybe lyd.

Min ret kritiske kollega fik også lov til at prøve headsettet, og endte med at sidde med gåsehud over lydkvaliteten.

Jeg synes personligt at det er lidt sjovt at lave så dyrt et headset som in-ears. Jeg ville aldrig sidde med in-ears derhjemme, hvis jeg skulle høre musik. Her ville jeg til enhver tid foretrække mine hovedtelefoner.

Samtidig ville jeg til den pris, nok heller ikke rigtig turde at bevæge mig rundt med dem, på gåben eller på cykel.

Og det er klart, at jo bedre lydkilde du bruger som afspiller, jo bedre kan du få lyden i headsettet. Så det er i min verden lidt sjovt at lave in-ears som jeg udelukkende bruger med mobiltelefon eller tablet, og så tænkte sig, at man skal slutte dem til det store anlæg derhjemme. Men fordi jeg ikke gør det, kan der jo sagtens være andre der gør det. 

Så alt i alt er jeg meget begejstret for headsettet, lyden er fantastisk. Så er du typen der ikke går på kompromis med lyden, heller ikke på farten, så vil du nok ikke blive skuffet her, udover den lidt dyre pris.

Seneste nyt om Mobiltelefoner