Sharp lancerer den næsten kantløse smartphone Aquos S2

Japanske Sharp, som er bedst kendt for at levere skærme til iPhones, er klar med den nye smartphone Aquos S2, som har et tæt på kantløst design.

Sharp lancerer den næsten kantløse smartphone Aquos S2

Den japanske elektronikgigant og skærmproducent Sharp har netop løftet sløret for dets femte smartphone i Aquos-serien, Aquos S2, som mest af alt ligner en hybrid mellem Essential PH-1 fra Android-grundlæggeren Andy Rubin og den kommende iPhone 8.

Læs også: Sharp Corner R: Ny, vild smartphone med kurvede hjørner

Som det er tilfældet med Sharps tidligere topmodeller, er den nye Aquos S2 kommet til livs for at Sharp kan demonstrere dets nyeste IGZO-skærmpanel, hvor skærmkanterne er skåret væk fra tre af de fire sider. Der er en 5,5” stor IPS-skærm at finde, som har en opløsning på 2.040 x 1.080 pixels. Formatet hedder derfor 17:9, men med notifikationsbjælken i toppen resterer der 1.920 pixels i højden, hvilket gør, at skærmen altid kan vise Full HD-indhold selv med notifikationsbjælken synlig toppen.

Sharp Aquos S2

Hele 87,5 % af fronten består af skærm, hvilket er højere end i Samsung Galaxy S8, hvor 84 % af fronten er skærm. Foruden de meget tynde kanter over og ved siden af skærmen er der i bunden gjort plads til både et logo og en meget lille fingeraftrykslæser. Sharp Aquos 2 kom altså ikke til at se nær så futuristisk ud, som et par billeder ellers lagde op til for en måned siden.

På den ægte vare er der dog den samme, lidt specielle detalje at finde som på de billeder, der blev vist tidligere: nemlig et lille frontkamera plantet helt i toppen af skærmen. Det er samme placering som i Essential PH-1, men det er noget mindre forstyrrende i den nye Sharp Aquos 2.

Rundt om telefonen er der en ramme af metal at finde, mens der bagpå er en blank bagside. Bagsiden byder desuden på et kameramodul med to sensorer, der unægtelig ligner det, som vi får at se i den kommende iPhone 8 om en måneds tid.

Sharp

Der findes to forskellige udgaver af Sharps nye topmodel, som kommer med henholdsvis Snapdragon 630 og Snapdragon 660 – hvor sidstnævnte kun præsterer omkring 10-15 % dårligere end Snapdragon 835. Udgaven med Snapdragon 630 har 4 GB RAM og 64 GB lagerplads, mens Snapdragon 660-modellen har 6 GB RAM og 128 GB lagerplads.

Læs også: Sharp lancerer kantløs Aquos Crystal 2

Batteriet lyder på 3.022 mAh og er med andre ord gennemsnitligt. Prisen, derimod, er i den lave ende med et prisskilt på 2.499 kinesiske yuan, som er 2.400 kroner. Forvent dog ikke at få fingrene i telefonen på disse breddegrader, da den kun er lanceret i Kina. Formålet med Sharps mobiler er dog også mest at vise, hvad producenten er i stand til at fremstille af skærmpaneler. Det er derfor ikke utænkeligt, at vi i fremtiden får andre telefoner at se med Sharps IGZO-teknologi.