Sony i samarbejde om 18:9 displays

Sony kan blive den tredje mobilproducent der introducerer særligt aflange displays i deres smartphones.

Sony i samarbejde om 18:9 displays

I foråret 2017lød startskuddet på et nyt mobilformat, som har gode chancer for at blive en trend. De to sydkoreanske rivaler, LG og Samsung, kunne ved forårets MWC-messe begge præsentere topmobiler med særligt aflange displays: LG G6 med 18:9 format samt Samsung Galaxy S8 med 18,5:9 format.

Nu tyder et nyt samarbejde mellem Sony, Toshiba og Hitachi på, at Sony kan blive den næste storproducent med en aflang løsning til mobilmarkedet. I et partnerskab døbt ’Japan Display Inc.’ (JDI) er de tre selskaber ude med produktionsplaner for et 18:9 display på 6 tommer.

Læs også: Sony Xperia XZ Premium – Premium på papiret [TEST]  

Displayet integrerer JDI’s ’Pixel Eyes’-teknologi der giver en øget kontrast og bedre skærmrespons. Selskabet døber displayet ’Full Active’ og lover, at displayet vil fungere med selv våde fingre.

Sidstnævnte feature giver grund til at formode at displayet vil være velegnet til Sonys XZ-serie af vandtætte toptelefoner.

Selve rammen omkring JDI’s nye display rygtes til at blive smallere end nogensinde, hvilket vil kunne bane vejen for en nærmest kantløs telefon fra Sonys hånd.

Skal Sony blive den næste mobilproducent med 18:9 display, skal selskabet ikke vente for længe med at præsentere sit nye flagskib. Verserende rygter om den kommende iPhone X går på, at Apple også vil være med på bølgen med særligt aflange skærme. Her peges der på, at den næste iPhone vil blive ekviperet med et 5,8 tommer stort display i et yderst aflangt 20:9 format.

Se også:  Nye billeder og video: Sådan kan iPhone 8 komme til at se ud