Sony: Put ikke din vandtætte Xperia Z5 under vand

Selv om den nye Sony Xperia Z5 er vand- og støvtæt i op til 3 meters dybde, advarer Sony nu mod at sænke eller bruge telefonen i netop vand.

Sony: Put ikke din vandtætte Xperia Z5 under vand

Sony har i hele sin Z-serie af smartphones gjort sig bemærket ved at tilbyde enten vand- og støvtæthed eller -afvisning, men med den seneste Xperia Z5-topmodel er Sony væsentligt mere tilbageholdende med, hvad du må udsætte telefonen for.

Trods den såkaldte IP68-certificering, som sikrer vand- og støvtæthed i op til 3 meters dybde fraråder Sony ganske tydeligt på sin egen hjemmeside i netop at sænke den i vand. Helt præcist står der:

“Du må ikke: nedsænke enheden helt i vand eller udsætte den for havvand, saltvand, klorvand eller væsker såsom drikkevarer. Garantien bortfalder ved misbrug eller forkert anvendelse af enheden.”

Læs også: Sony Xperia Z5: Første møde med Sonys tre tenorer

Sony har dedikeret side om netop beskyttelsen mod vand og støv på sine produkter, og her fremgår det flere gange, at Sony fraråder brug af telefonen under vand. ”Undgå at bruge enheden til at tage billeder, mens du udfører nogen form for aktivitet under vand, herunder dykning eller snorkling,” står der på hjemmesiden.

I et forumindlæg skriver en Sony-medarbejder følgende om den ændrede politik for vand- og støvtætheden:

”Bevægelse eller brug af enheden, mens den er under vand, er ikke testet i laboratoriet. Der er også mange miljøbestemte faktorer, som vi ikke kunne vurdere (f.eks. vandbevægelse eller ændringer af vandtryk under bevægelse), hvis enheden er i brug under vand. Derfor anbefaler vi ikke at sænke vores Xperia Z5 i vand.”

Sony Xperia Z vandtæt

De foregående år har Sony ikke været blege for at reklamere for sine smartphones og tablets under ferskvand, men også i brug i svømmebassiner og i havvand – noget som altså ganske tydeligt frarådes nu og som kan kategoriseres som misbrug eller forkert brug. I galleriet ovenover ses flere billeder af Sonys tidligere produkter i brug på måder, som altså nu kan koste garantien med den seneste topmodel.

Læs også: Sony Xperia Z5 Premium får avanceret køleløsning

Det viser sig endda, at ændringen ifølge XperiaBlog går tilbage til maj i år og også gælder Xperia Z3 og Z3+. Med samme skærpede retningslinjer for brug af Xperia Z5 under vand er det altså ikke blot et enkeltstående tilfælde.

Mere om sagen

Interessen for emnet tog ikke slut. mobilsiden har bragt sagen videre. Allerede d. 11/9/2015 fulgte vi op med artiklen Google åbner op for mobilbetaling med Android Pay – Den videre historie kan du læse her. Tjek også seneste nyt om emnet ved at klikke her..