Sony Xperia 5: Endelig et kompakt mobilflagskib

Sony lancerede i går en ny kompakt high-end smartphone. Sony Xperia 5 bærer rundt på indmaden fra Xperia 1, men kan meget bedre være i lommen.

Sony Xperia 5: Endelig et kompakt mobilflagskib

Lige som man troede det var slut med kompakte mobilflagskibe overrasker Sony med den nye Xperia 5, der kort sagt er en mindre udgave af den store Xperia 1. Udover Sony er det kun Samsung, der med Galaxy S10e, tilbyder en mindre og mere kompakt flagskib.

Sony Xperia 5 bærer ikke længere “Compact”-efternavnet, som Sony ellers længe har brugt til deres kompakte topmodeller. Til det skal siges, at skærmen på Xperia 5 er på 6,1 tommer – mindre end konkurrenterne, men måske for stor til at kunne kaldes en kompaktmodel.

Den 6,1 tommer skærm på Xperia 5 er af OLED-typen 21:9 CinemaWide-format og i fuld HD. Ydelsen leveres af Snapdragon 855, 6GB RAM, 128GB lagerplads – altså et 2019-flagskib værdigt.

“Med Xperia 5 har vi taget lige præcis det, som vores kunder elskede ved Xperia 1, ind i et mindre design med den nyeste prisvindende teknologi fra Sony. Xperia 5 har en kompromisløs ydelse og giver brugeren en oplevelse, som det kun er muligt med Sony,”

Siger Mitsuya Kishida, President i Sony Mobile Communications.

Sony Xperia 5
Blå, rød og sort kommer Sony Xperia 5 i. Foto: Sony

High-end specs i kompakt design

Xperia 5 har det bedste fra Xperia 1 i et mindre design, hvor 21:9 CinemaWide-skærmen bevares. Den slanke metalramme er beskyttet ved hjælp af et robust Corning Gorilla Glass 6 på forsiden og bagsiden, mens den IP65/IP68-certificerede vandafvisning beskytter Xperia 5 på bedste vis.

Underholdningsoplevelsen tages yderligere et niveau op takket være Dolby Atmos lyden, som er fintunet i samarbejde med Sony Pictures Entertainment. Det giver en stærk og inddragende oplevelse i et univers, hvor surround-lyden tilfører forbløffende realisme, når du også bruger hovedtelefoner eller de indbyggede stereohøjttalere i Xperia 5. Endelig giver en række af Sonys lydteknologier som Hi-Res-lyd til både kabel- og trådløs forbindelse, DSEE HX og stereohøjttalere dig mulighed for at høre musik i dens reneste form.

Xperia 5 har også Smart Stamina, USB PD-hurtigopladning og et 3140mAh batteri.

For at fuldende underholdningsoplevelsen med Xperia 5, kan du nu starte et spil med optimeret spilforbedring, hvor du både kan optage dit spil med burst screen capture på 20 fps og ændre din stemme med stemmeskifterfunktion.

Kameraet i Xperia 5 kommer også direkte fra Xperia 1. Der er BIONZ X til mobiltelefoner og et avanceret tredobbelt objektivkamera med 12MP sensorer og optisk SteadyShot-billedstabilisering. 16mm objektiv til super-vidvinkeloptagelser, et alsidigt 26mm objektiv og et 52mm portræt- og teleobjektiv (svarende til 35 mm).

Sony Xperia 5: Pris og tilgængelighed

Sony Xperia 5 kommer i Norden i tre sofistikerede farver: Blå, rød og sort. Den kommer med Android 9 Pie og er tilgængelig fra oktober 2019 med en vejledende udsalgspris på 5.999 kroner.

Xperia 5 kan allerede forudbestilles fra næste uge, hvor man får de prisvindende WF-1000XM3 ægte trådløse hovedtelefoner med støjreduktion med i købet.

Seneste nyt om Mobiltelefoner