Sony Xperia 5 V: En god kompakt Android-mobil

Sony Xperia 5 A ligner en rigtig god premium-telefon komplet med microSD-kort og 3,5 mm stik til høretelefoner uden prisen er helt gak.

Sony Xperia 5 V: En god kompakt Android-mobil

Sony er ikke en af de store aktører i økosystemet for Android-smartphones. Det selvom selskabets billedafdeling leverer kamerasensorer og andre komponenter til de bedste Androidtelefoner. Men Sony har ikke helt givet op, for der kommer et Xperia-flagskib en gang om året.

Selv med topspecifikationer og stik til høretelefoner fremstod Xperia 5 IV fra 2022 lidt forældet. I 2023 kommer Sony med endnu et flagskib, nemlig Xperia 5V med topsensoren Exmor T og en OLED-skærm med opløsning i FHD+ og refresh rate på 120 Hz.

Sony Xperia 5 V har alle de funktioner, man vil have i et flagskib – imponerende kameraopsætning med en hovedsensor på 52 megapixel og en ultravidvinkel på 12 megapixel, et stort batteri på 5.000 mAh, fremadrettede stereohøjtalere med mere. Den kompakte formfaktor skiller sig ud med sin skærm på 6,1 tomme.

  • Skærm: 6.1″ FHD+ OLED, 120Hz, HDR
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
  • RAM: 8GB
  • Hukommelse: 128GB, plads til microSD
  • Batteri: 5.000mAh
  • Styresystem: Android 13
  • Hovedkamera: 52MP Exmor T til mobilen, 1/1.3.5″ sensor, f/1.9 blænde, Hybrid OIS/EIS; 12MP f/2.2 ultravidvinkel
  • Selfiekamera: 12MP 1/2.9″ Exmor RS mobilsensor, f/2.0 blænde, 84° vidvinkellinse
  • Mål: 154 x 68 x 8.6mm
  • Vægt: 182g
  • Opladning: 30W med kabel, trådløs
  • IP-klassificering: IP68
  • Plads til MicroSD: Ja

Se også: Telefoner med god skærm

Kameraet i fokus

Hovedsensoren Exmor T med 52 megapixel og en effektiv opløsning på 48 megapixel er dog ikke ny. Sony brugte sensoren første gang i Xperia 1 V.

Den eneste større ændring er, at japanerne nu bruger hovedsensoren til at kunne give 2x zoom og helt har droppe telelinsen. Sammen med Exmor-T har telefonen en ultravidvinkel på 12 megapixel med en 16 mm linse. Galaxy S23 Ultra og Google Pixel 7 Pro har begge bedre zoom end Sony, men Sony flagskib bør stadig kunne klare sig fint på andre fronter.

Med er også imponerende kamerahardware, og Sony smider også en ny Video Creator-app oveni hatten. Den kan automatisk skabe korte klip baseret på valgte billeder og videoer, der kvalitetsmæssigt klarer sig fint på sociale medier. For at tiltrække vloggerne har Xperia 5 V en mikrofon dedikeret til videooptagelse, så man får en krystalklar stemme på videoerne.

Alt i alt forventer, vi Sony Xperia 5 V har et rigtig godt kamera til de fleste situationer.

Se også: Hvilke telefoner har det bedste kamera?

3,5 mm jackstik

I Xperia 5 V finder vi Snapdragon 8 Gen 2 sammen med 8 GB RAM og 128 GB hukommelse samt plads til microSD for at kunne få endnu mere hukommelse. Som andre flagskibe fra Sony har også denne 3,5 mm stik til høretelefoner. Telefonen er også i et kompakt format med en OLED-skærm på 6,1 tommer og opløsning i FHD+ HDR.

Men i modsætning til de bedste Android-telefoner ser den ikke ud til at have support af variable refresh rates, og det er en skam på papiret – i praksis vil de fleste formentlig ikke savne det.

Xperia 5 V er tungere og tykkere end forgængeren, men med sine kompakte dimensioner bør det ikke skabe problemer.

Se også: Hvilke telefoner er bedst?

Kraftfuldt batteri

Det er ret imponerende, at Sony er lykkedes med at sætte et batteri på hele 5000 mAh i telefonen. Opladningshastigheden er ret beskedne 30W med en top-op til 50 procent på 30 minutter. Takket være reduceret strømforbrug hævder Sony, at deres kommende telefon kan holde batteri længere end den forrige mode.

Den har desuden support af trådløs opladning.

Se også: Telefoner med lang batteritid

Pris og tilgængelighed for Sony Xperia 5 V

Xperia 5 V bliver tilgængelig den 29. september 2023 til en vejledende udsalgspris på 7.499 kr. Xperia 5 V bliver tilgængelig i farverne sort, platinsølv og blå.

Med en pris på 7.499 besinder Sony sig endelig og kommer med en rigtig god mobil, der ikke er helt vanvittig på prisen, som vi ellers har set tidligere.