Sony Xperia Compact måske ny iPhone 12 Mini rival

De små telefoner er på vej tilbage. Sony Xperia Compact er angiveligt på vej og skal tage kampen op mod Apples iPhone 12 Mini. Her er de seneste rygter.

Sony Xperia Compact måske ny iPhone 12 Mini rival

I Asien er der ikke den store interesse for små og kompakte mobiltelefoner, men kigger vi i andre regioner, og specielt i Vesteuropa, så ses der en stigende interesse for lommevenlig modeller. Apple har med deres kompakte telefoner ejet størstedelen af markedet for små telefoner, men nu vil Sony (igen) have en bid af kagen. Her er de nye rygter og billeder af Sony Xperia Compact.

Det tyder på, at Sony endelig vil genoplive Compact-serien. Husker i ikke Xperia Compact-serien, så var denne kendt for små og lommevenlige telefoner, som ikke gik ned på kvalitet og specifikationer. Kort sagt, så var det topmodeller af telefoner, som bare var mindre. Sony har tydeligvis set, at der igen er et marked for de kompakte telefoner, som lige nu domineres af to Apple-telefoner, iPhone 12 Mini og den billigere iPhone SE 2020. På Mobilpriser.dk har de to nævnte iPhones længe været blandt de mest populære telefoner, og teleselskaberne melder lignende toplister ud. Flere og flere forbrugere får nok at de store og uhandy telefoner, men vil heller ikke gå ned på kvalitet. At se Sony vende tilbage med en Compact-model, ligner et stærkt træk. Lad os tage et nærmere kig på Sony Xperia Compact.

Læs også: Android 11 på vej til Sony Xperia-telefoner

Et fuldt udstyret Android-flagskib

Det har længe været rygtet, at Sony ville vende tilbage med en Compact-telefon, men producenten har hver gang afvist det. Nu tyder det dog på, at det sker i 2021. Apple lancerede iPhone 12 Mini i slutningen af sidste år, og måske har netop dette fået Sony på andre tanker. Som det kunne tyde på herunder, så bliver Xperia Compact ikke et premium flagskib, men muligvis en lidt billigere udgave, hvor der er anvendt ældre hardware og teknologi, for at kunne skære ned på prisen.

Med en skærm på kun 5,5 tommer og målene 140 x 68,9 x 8,9 millimeter, så ligner det, at Xperia Compact er betydeligt større end iPhone 12 Mini med dens 131,5 x 64,2 x 7,4 millimeter og 5,4 tommer skærm. Spørgsmålet er dog hvor meget vi endnu kan stole på disse mål og skærmstørrelse.

Angiveligt får Xperia Compact en flad skærm, med relativt store sorte kanter omkring og en skærmnotch i toppen. På trods af dette, så er den mindre end de fleste moderne telefoner. Men det kan undre, at Sony ikke har udnyttet moderne teknologi, hvor skærmen fylder tæt på hele fronten af telefonen.

På bagsiden af Xperia Compact sidder et dobbelt kamera, med en hovedsensor på 13 megapixel, de typiske knapper og en fingeraftrykslæser. Ikke en fingeraftrykslæser indbygget i skærmen, som de fleste moderne topmodeller har, men en kapacitiv læser, placeret i rammen.

Og for dem som stadig bruger 3,5 mm jackstik, så er der også dette.

Se også: De bedste telefoner på markedet lige nu

Sony Xperia Compact 2021
Sony Xperia Compact 2021

Vil Sony lykkedes med en ny Compact?

Man kan tydeligt se, at der er et marked for kompakt-telefoner, men spørgsmålet er om Sony er for sent på den. Som sagt domineres markedet af Apple, som tilbyder en billigere iPhone SE 2020 og en topmodel i iPhone 12 Mini. Et forsigtigt bud kunne være, at Sony har tænkt sig at placere Xperia Compact mellem disse to, rent prismæssigt. Muligvis udstyret med den nye billigere Snapdragon 870 5G.

Kunne i være fristet af en Sony Xperia Compact i 2021?

Emnet er ikke færdigdebatteret

Vi blev slet ikke færdige med emnet. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. 22/1/2021 kørte vi artiklen om Kamera fra iPhone 12 Pro Max i alle iPhone 13-modellerKlik her og læs videre.. Få også seneste nyt i sagen her.