Spotify tilbyder Hi-Fi-lydkvalitet – hvis du betaler ekstra

Spotify tester nu en ny type abonnement, hvor brugere kan betale op til dobbelt op i pris for at få tabsfri Hi-Fi-lyd og andre goder.

Spotify tilbyder Hi-Fi-lydkvalitet – hvis du betaler ekstra

Spotify er ubetinget den mest populære streamingstjeneste på markedet, men på særligt et punkt har den svenske tjeneste ikke kunne matche visse konkurrenter: lydkvaliteten.

Det gør teamet bag Spotify dog nu noget ved, for hen over de seneste dage er flere brugere blevet mødt af en popup i appen, hvor det nu er muligt at opgradere ens abonnement til ’Spotify Hi-Fi’. I denne udgave tilbyder Spotify tabsfri lyd i CD-kvalitet (16-bit, 44,1 kHz).

Læs også: Medier: gældskrise truer Spotify

De nærmere detaljer kendes endnu ikke, da den nye type abonnement tilbydes som forsøgsordning til tilfældige brugere gennem en såkaldt A/B-test. Det vil sige, at Spotify tester forskellige tilbud og prissætninger for at finde ud af, hvad der fungerer bedst.

Det ses allerede nu på de forskellige billeder, som brugere rundt omkring på nettet har delt. Flere brugere, heriblandt en på hjemmesiden Reddit, har modtaget et tilbud fra Spotify om at opgradere fra familieabonnementet til Spotify Hi-Fi for $10 ekstra – altså den dobbelte pris af Spotify Premium.

En dansk pris på Spotify Hi-Fi vil i så fald se ud til at blive 199 kroner, hvilket vil matche TIDALs danske pris på TIDAL HiFi, som også tilbyder tabsfri musikstreaming.

Spotify
To brugere af Spotify har fået hver deres tilbud til forskellige priser.

Giver også tilbud på vinyler for $5 ekstra

Spotify kan dog også ende med ikke bare at matche TIDALs pris, men at tilbyde samme, høje lydkvalitet (og flere goder) for kun $5 (50 kroner) ud over prisen på Spotify Premium. Det er i hvert fald det tilbud, som en anden bruger på Twitter har modtaget fra Spotify, hvor der også inkluderer én gratis vinyl samt løbende tilbud på vinyler, der sælges i begrænset oplag.

Hvis Spotify vælger denne pakke og prismodel frem for den førstnævnte, vil der altså være et utroligt godt tilbud tilgængeligt for dem, som går ekstra op i musik i en god lydkvalitet.

Læs også: Nu virker Spotify-appen direkte med Sonos

Da Spotify endnu ikke formelt har lanceret funktionen endnu, vides det dog ikke, hvad den endelige pris bliver. En tredje bruger er nemlig også blevet tilbud en opgradering for $7,5 ekstra, så intet må siges at være fastlagt endnu. Det vides heller ikke, hvornår Spotify åbner op for det nye abonnement for alle brugere.

Vækker Spotify Hi-Fi din interesse, eller er du fint tilfreds med den lydkvalitet, som du får med Spotify Premium?

Efterfølgende om emnet

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 14/2/2017 publicerede redaktionen artiklen om Nu kan du høre Prince på Spotify og andre tjenester – Du kan læse det videre forløb her. Få også seneste nyt om emnet her..