Stor opdatering: Samsung gør sine bedste telefoner endnu bedre

Samsung er klar med ny opdatering, der gør særligt Fold 3 og Flip 3 bedre. Se her, hvad den nye opdateringer giver af nyheder og forbedringer.

Stor opdatering: Samsung gør sine bedste telefoner endnu bedre

Samsung har gjort en vigtig ny opdatering til One UI 3.1.1 tilgængelig. I første omgang er den klar til bl.a. de nuværende foldbare modeller fra den koreanske producent.

Opdateringen giver mærkbare forbedringer, især for den nuværende generation af foldbare telefoner. Samsung havde allerede gjort One UI 3.1.1.1 tilgængelig fra fabrikken til de nye Galaxy Z Fold3 5G og Galaxy Z Flip3 5G modeller. Nu kommer den tilpassede brugergrænseflade også til Galaxy Z Fold2 5G og Galaxy Z Flip 5G samt til Galaxy Z Flip.

Træk og opdel

Blandt andet vil en såkaldt Drag & Split-funktion lande på alle de nævnte smartphones efter opdateringen. Formålet er først og fremmest at gøre det nemmere at surfe på internettet.

Fremover vil det ikke være nødvendigt at åbne et andet vindue for at starte en prissammenligning, når du f.eks. handler online. Du skal blot trække det link, du vil åbne, til kanten af skærmen og åbne det i et nyt vindue. Det nye vindue vises derefter på skærmen på din foldbare Samsung parallelt med det browservindue, der allerede er åbent.

Drag & Split fungerer med mange apps, ifølge Samsung. F.eks. Samsung Internet (browser), Samsung Notes, Mine filer, Beskeder, MS Office, OneNote og OneDrive.

Se også: Test af Samsjng Galaxy Fold 3

Multi-Active Window og Natural Window Switching

De forbedrede funktioner Multi-Active Window og Natural Window Switching er udelukkende tilgængelige på Galaxy Fold-modellerne. Med Multi-Active Window er det muligt at bruge op til tre apps samtidig på den åbne hovedskærm på Fold-modellerne. Det nye er, at højden og bredden af de respektive vinduer nu også kan indstilles individuelt.

Samsung har optimeret animationerne, når vinduerne flyttes, og har også gjort det muligt at aktivere begge funktioner i smartphone-indstillingerne, selv om apps (endnu) ikke understøtter dem.

one ui 3.1.1

Samsung tilbyder også til sine foldbare smartphones med One UI 3.1.1 muligheden for, at apps vises i den rigtige retning, uanset om telefonen holdes i stående eller liggende tilstand. Visningen af appen roterer i alle retninger, så snart telefonen ændrer retning.

Ifølge Samsung har de forstået, at der ikke er noget mere frustrerende, end når en bestemt app kun er tilgængelig i højformat. Under visse omstændigheder kan der, afhængigt af appen, forekomme store sorte kanter i landskabsformat.

Se også: Priser på Samsung telefoner

Justér billedformatet til apps

One UI 3.1.1.1 giver desuden mulighed for at justere billedformatet for apps ud over standardindstillingerne. I indstillingerne i “Labs” på Galaxy Fold-modellerne skal du blot vælge menupunktet “Custom app aspect ratio” og vælge mellem fuld skærm, 16:9, 4:3 og app standard, alt efter hvad du bedst kan lide.

Hvis du vælger “fuld skærm”, kan du trække Instagram-appen til hele bredden af den foldbare skærm. Forstyrrende sorte bjælker forsvinder og gør det meget sjovere at scrolle gennem fotos og videoer.

one ui 3.1.1 - app aspect ratio

I nogle apps er det også muligt at aktivere en tvungen delt skærm. I appen “Beskeder” kan du få vist en oversigt over beskederne på den ene side af skærmen, mens det faktiske indhold af samtalen vises på den anden side. Det er præcis sådan, som nogle brugere måske allerede kender det fra WhatsApp Web. I hver samtale er det også muligt at skifte til fuldskærmstilstand.

Se også: De bedste foldbare telefoner

Flex-tilstandspanel

For Galaxy Z fold3, Galaxy Z fold2, Galaxy Z flip3 og Galaxy Z flip-modellerne leveres One UI 3.1.1.1 med en optimeret Flex Mode. Den kan nu også aktiveres for de apps i indstillingerne for “Labs”, som ikke understøtter funktionen endnu. Tilstanden gør det muligt at opstille den foldbare foran dig i 90-graderstilstand, f.eks. for at se en video i den øverste halvdel af skærmen. I den nederste halvdel vises et panel med berøringsområder, hvor du f.eks. kan justere lysstyrke og lydstyrke eller tage et skærmbillede.

one ui 3.1.1 flex mode panel

Andre forbedringer i One UI 3.1.1.1 omfatter muligheden for at fastgøre proceslinjen med ikonerne for hurtigstart af apps til kanten af skærmen. På den måde slipper du for hele tiden at skulle stryge fra højre til venstre over skærmen for manuelt at vise proceslinjen. Denne funktion er tilgængelig på alle foldemodeller.

Skærmens spejling er kun tilgængelig på Galaxy fold2 og Galaxy fold3. Den spejler så at sige to startskærme fra frontskærmen til den indre skærm og skaber dermed en identisk menubrugerflade på begge skærme.

Se også: Nyheder om Samsung