Tidlig udgave af HTC One M9 overopheder

En tidlig test med varmefølsomt kamera viser, at HTC One M9 har svært ved at komme af med varmen modsat konkurrenterne.

Tidlig udgave af HTC One M9 overopheder

Der er ikke længe, til HTC’s topmodel, One M9, lander i butikshylderne, men telefonen kan vise sig at være en lille, varm sag.

Det viser en test, foretaget af den hollandske tweakers.net, som har sat en tidlig udgave af HTC One M9 op imod de seneste topmodeller og forgængeren.

Side om side ligger henholdsvis iPhone 6 Plus, HTC One M9, HTC One (M8), LG G3 og Samsung Galaxy Note 4. Under testen udsættes de 5 smartphones for en benchmark-test i programmet GFXBench, som udfordrer telefonernes evne til at rendere 3D-grafik.

Læs også: Nu kommer vandkøling til din smartphone

Denne test sætter telefonerne under maksimalt pres, og derved stiger temperaturen indvendigt også gevaldigt. Det er her, den store forskel er at finde. Mens de fire modstandere klarer opgaven med en gennemsnitstemperatur på 39,5 grader, har den tidlige udgave af HTC One M9 det varmt – meget varmt. Hele 55,4 grader når den op på, afslører det varmefølsomme kamera.

Modsat de andre smartphones benytter HTC sig af den nyeste Snapdragon 810-processor, og det er ikke første gang, der har været forlydender om problemer med denne processor. LG har dog forsvaret processoren og mener ikke, at der er varmeproblemer med den.

HTC One M9 varmeproblemer
Her ses den famøse test med det varmefølsomme kamera.

Denne test skal dog også tages med et gran salt, da der fortsat er tale om en tidlig udgave af HTC One M9, som ikke er i hænderne på forbrugerne endnu. Softwaren er endnu ikke færdigudviklet, og det kan have afgørende betydning for, hvordan den præsterer.

Jeff Gordon, HTC’s kommunikationschef, har været ude på Twitter og understrege en gang for alle, at softwaren ikke er færdig endnu og at testen derfor ikke giver et oprigtigt billede af telefonen. Han fortæller også, at enhver enhed og den tilhørende software skal optimeres termisk.

Rygter går også på, at HTC har udskudt produktionen af det første store parti af M9-smartphones for at rette softwaren på dem. Under alle omstændigheder får HTC mulighed for at vise, hvor stor en betydning optimering af softwaren har, når og hvis problemet bliver udbedret.

Efterfølgende nyt

Vi følger op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 16/3/2015 gik vi videre med fortællingen om Samsung Galaxy S6 Active er undervejs – Den kan læses her. Redaktionen fastholder fokus. De sidste nyheder ser du her.