Tv-boksen Nexus Player til salg i den danske Google Store

Nu kan du udstyre din store fladskærm med Android TV-styresystemet med den nye Nexus Player, der kan købes i Danmark.

Tv-boksen Nexus Player til salg i den danske Google Store

Den lille tv-boks fra ASUS, Nexus Player, som er lavet i samarbejde med Google, kan nu købes i den danske og nyligt lancerede Google Store.

Nexus Player er en lille set-top-boks til dit tv, så du får det nye Android TV-styresystem op på den store skærm med en nem og overskuelig brugerflade.

Læs også: Google lancerer spillekonsol: Nexus Player

Hvor den lille Chromecast-dongle blot modtager signaler fra eksempelvis en smartphone og streamer det, er Nexus Player en fuldstændigt selvstændig platform, hvori du navigerer som var det på en Android-smartphone eller -tablet – i en brugerflade tilpasset dertil vel og mærke.

Nexus Player byder på 4 primære funktioner: Streaming, spil, talesøgning og casting af indhold.

Nexus Player

Stream film, tv-serier og musik på tv-skærmen

Den lille, runde tv-boks har Google Play-butikken indbygget, så du gennem eksempelvis YouTube, Play Film, Netflix og Play Musik legende let kan streame indhold, mens du også har Google Chrome-browseren til at surfe rundt på det store internet på en passende stor skærm.

Nexus Player

Spillekonsol med stort udvalg

Adgangen til Google Play åbner også op for et stort katalog af spil, så du har en lille spillekonsol tilsluttet til tv’et. Til det formål findes der en tilhørende spilkontroller – også fra ASUS, som er kraftigt inspireret af kontrolleren fra Xbox.

Læs også: Google vil godkende apps til Android TV

Med den har du altså en komplet spillekonsol, som minder betydeligt om en PlayStation og Xbox. Kontrolleren kan også bruges til navigering af resten af Android TV-styresystemet – og ellers kan en app fra Google fungere som fjernbetjening.

Nexus Player
Fjernbetjening med Voice Search.

Talesøgning med et tryk på fjernbetjeningen

Med i pakken får du en lille fjernbetjening til den generelle styring af Nexus Player – som dog er lidt begrænset i forhold til den førnævnte kontroller. Med den finder du en knap i toppen, som aktiverer talesøgningen.

Læs også: Android TV på alle Sonys fjernsyn næste år

Du har i Nexus Player Google Nu-talesøgningen indbygget, så du kan søge efter hvad som helst med stemmen eller udføre simple kommandoer i systemet. Det er en mikrofon i fjernbetjeningen, der fanger dine taleøgninger.

Nexus Player

Cast indhold som var det en Chromecast

Sidste funktion, som Nexus Player byder på, er casting af indhold. Den har Google Cast-teknologien indbygget, som du kender fra den lille og populære Chromecast.

Læs også: Chromecast runder en milliard afspilninger

Med den kan du streame indhold fra din smartphone tablet og computer, både fra Android, iOS og din Chrome-browser, på samme måde som normalt. Du har derfor masser af muligheder for at få dit ønskede indhold op på skærmen med Nexus Player.

Fornuftig pris i den danske Google Store

Den lille tv-boks kan blive din til en overkommelig pris på 749 kroner, mens kontrolleren skal købes særskilt til 389 kroner. I æsken medfølger også en strømadapter, 2 AAA-batterier, en startguide samt et hæfte om garanti.

Foruden Danmark sælges Nexus Player nu også i Australien, Østrig, Finland, Italien, Norge, Spanien, Sverige og Schweiz.

Specifikationer: Nexus Player

  • Dimensioner: 120 mm x 120 mm x 20 mm, 235 gram
  • Processor: 1,8 GHz Quad Core, Intel® Atom™
  • Grafikchip: Imagination PowerVR Series 6 Graphics 2D/3D Engine
  • Hukommelse: 1 GB LPDDR3-RAM og 8 GB lagerplads
  • Porte: 1 DC 18 W-strømstik,1 HDMI®-udgang og 1 Micro USB 2.0
  • Forbindelser: WiFi 802.11ac 2×2 og Bluetooth 4.1
  • Fjernbetjening: 2 AAA-batterier medfølger, Bluetooth Smart, 40 gram og måler 37 mm x 140 mm x 16 mm