Ukendt mobilproducent i top 5

I følge Canalys faldt det globale smartphonesalg ti procent i 2. kvartal og en totalt ukendt mobilproducent, Transsion, stryger ind på top fem.

Ukendt mobilproducent i top 5

Totalt blev der solgt der 258,2 millioner smartphones på verdensplan i perioden april-juni i år. Det viser den seneste Smartphone Market Pulse-rapport fra Canalys. Det tal viser en nedgang på ti procent i forhold til samme periode sidste år.

Trods en konstant nedgang de seneste seks kvartaler er efterspørgslen efter smartphone langsomt ned at vende tilbage takket være lagersalg på tværs af branchen og større efterspørgsel i visse regioner.

Se også: Sammenlign priser på de bedste telefoner

De store mobilproducenter oplever stort fald 

Samsung ligger endnu en gang i top blandt smartphone-producenterne, når det gælder antal solgte telefoner i perioden med 53 millioner enheder og en markedsandel på 21 procent.

Antallet af solgte telefoner faldt med 14 procent hos Samsung. Apple ligger nummer to med 43 millioner solgte enheder og en markedsandel på 17 procent. Antallet af solgte enheder hos Apple faldt med 13 procent.

Xiaomi ligger på tredjepladsen med 33,2 millioner solgte telefoner og en markedsandel på 13 procent, men også et fald i antal solgte telefoner på 13 procent. Oppo sidder på 10 procent af markedet med 25,2 millioner solgte telefoner og et fald på 8 procent.

Se også: Hvilken iPhone er billigst?

Transsion oplever stor fremgang

Sidst på top 5-listen kommer kinesiske Transsion med en markedsandel på 9 procent takket være 22,7 millioner solgte telefoner. De oplevede som en vækst på hele 31 procent.

For god ordens skyld skal det nævnes, at Xiaomis tal inkluderer datterselskabet POCO og OPPO inkluderer OnePlus. Transsion inkluderer Tecno, Infinix og iTel.

Transsion er det formentlig de færreste herhjemme, der kender. Selskabet blev grundlagt i 2006 og har skabt sig et marked i udviklingslande og et stærkt salg i Mellemøsten, Afrika og Latinamerika gav mærket en plads i top fem.

Transsion er også den eneste producent med en positiv årlig vækst på 22 procent.

Se også: Billige telefoner

Nedgangen fortsætter i 2023

Ser vi fremad, mener analytikerne hos Canalys, at der fortsat vil være en mindre nedgang i efterspørgslen på smartphones i andet halvår af 2023.

Erhvervsmiljøet forventes at opleve en forbedring, og de producenter, der kan balancere strukturelle ændringer på den lange bane vil klare sig bedst.

Se også: Find en god kameratelefon