Vivo bliver først med fingeraftrykslæser i skærmen

Nu er det kommet frem, hvilken smartphoneproducent der som den første får indbygget en fingeraftrykslæser i skærmen. Det er OnePlus’ søsterproducent vivo.

Vivo bliver først med fingeraftrykslæser i skærmen

Fingeraftrykslæsere indbygget i skærme bliver formentlig næste års helt store trend. I hvert fald er både Qualcomm og senest Synaptics klar med komponenterne, så smartphoneproducenter snart kan implementere løsningen efter mange års udvikling.

Læs også: Nu kommer smartphones med fingeraftrykslæser i skærmen

Sidstnævnte, Synaptics, kunne tidligere på ugen meddele, at man som den første virksomhed havde indgået en aftale med en top 5-smartphoneproducent om at sætte firmaets nye fingeraftrykslæser i masseproduktion. Dermed får vi formentlig den første smartphone på markedet med teknologien at se inden længe.

Vivo Synaptics fingeraftrykslæser
Foto: Twitter.com (@PatrickMoorhead)

Kan komme i OnePlus 6 næste år

Det er sidenhen kommet frem i en artikel i Forbes, at der er tale om et samarbejde med smartphoneproducenten vivo, som lige nu er den femtestørste producent i verden. Det er et firma, som ejes af den kinesiske elektronikgigant BBK Electronics, som også står bag OPPO og OnePlus. Vivos telefoner sælges ikke på det danske marked, men det gør OnePlus’ til gengæld.

Derfor er det bestemt en mulighed, at vivos kommende smartphone med Synaptics’ fingeraftrykslæser bliver grundlaget for, hvordan en eventuel OnePlus 6 kommer til at tage sig ud til sommer. Det er i hvert fald set med både OnePlus 5 og OnePlus 5T, at de er baseret på tidligere smartphones fra Oppo og vivo med fuldstændig samme design.

Læs også: Avis: Samsung udskyder planer om fingeraftrykslæser i skærmen

I den løsning, som Synaptics står bag, er der ifølge artiklens forfatter en 0,7 mm tynd optisk fingeraftrykslæser placeret nedenunder en OLED-skærm, som så er kraftig nok til at aflæse fingeraftryk. Artiklen om offentliggørelsen af samarbejdet mellem Synaptics og vivo har Synaptics sidenhen delt på Twitter og med andre ord bekræftet, at den er god nok. Patrick Moorhead, som står bag artiklen, har tilmed prøvet en prototype på forhånd, hvor han også skriver: ”Oplevelsen var hurtigere, end jeg forventede”.

Det ser altså lyst ud i forhold til at få smartphones på markedet næste år med fingeraftrykslæsere indbygget i skærmen – også selv om det i første omgang ikke var Samsung, som Synaptics har indgået et samarbejde med, da rygter forlød, at netop Samsung også bliver klar med teknologien næste år.