WattUp oplader dine enheder på op til fem meters afstand

Trådløs opladning er alle tiders, men hvad hvis vi også kunne droppe den plade som enheder skal lægges på, det er ideen bag WattUp.

WattUp oplader dine enheder på op til fem meters afstand

Trådløs opladning vinder i den grad indpas, og det er da også ganske smart at kunne oplade sin enheder uden at skulle bøvle med ledninger, men indtil videre er vi ikke sluppet af med den måtte som enhederne skal placeres på.

Energous, udviklerne bag WattUp, er et af selskaberne som lige nu forsøger at gøre noget ved dette, de påstår at deres energi-router kan oplade alle dine enheder på op til 4,5 meters afstand.

WattUp virker med en kombination af Bluetooth, radio frekvenser og en række teknologier som der er ansøgt patent om. WattUp kan ved hjælp af Bluetooth finde kompatible enheder, når de er fundet udsendes der et fokuseret RF-signal i samme frekvensområde som WiFi, dette signal kan med en chip omdannes til strøm i enheden. De seneste generation af disse chips har en effektivitet på omkring 70%, en normal opladningsmåtte har en effektivitet på omkring 90%.

WattUp

Tag aldrig dit smartwatch af

Energous’s vision er, at vi aldrig behøver tage vores elektroniske genstande af for at oplade dem, WattUp er naturligvis meget langsommere end en opladningsmåtte eller en ledning, men ideen er at vi konstant går i hjemmet og får opladet enhederne.

Man kan kombinere WattUp routere og de vil selv finde ud af hvilken en som er tættest på og derfor mest optimal at bruge til opladning, man kan definere specifikt hvilke enheder der skal oplades og desuden angive grænser for hvornår opladningen skal starte og stoppe.

I løbet af 2016 vil Energous lave et reference design for både sender og modtager som producenter kan inkorporere i deres eget design, ligesom de er i fuld gang med at skabe forbindelser indenfor faget ved at deltage i Power Matter Alliance nye “Uncoupled Power” arbejdsgruppe samt tilføje Martin Cooper (også kendt som mobiltelefonens fader) til deres gruppe af rådgivere.

WattUp skal på sigt bruge en stor spiller som skal hoppe med på vognen før det virkelig kan sætte skub i tingene, potentialet er dog til at tage at føle på, wearables der aldrig skal tages af for at blive opladet, en trådløs mus som aldrig løber tør for strøm.

Kilde: Engadget