Xiaomi 12T Pro: Premium-mobil til rigtig skarp pris

Xiaomi 12T Pro er netop blevet lanceret og særligt kameraet har det helt store fokus og prisen virker meget skarp – se funktioner og pris.

Xiaomi 12T Pro: Premium-mobil til rigtig skarp pris

Da Xiaomi 12 Pro kom tidligere på året imponerede den på praktisk talt alle fronter og nu står opfølgeren så klar, nemlig 12T Pro. Det er særligt kameraet, der er i fokus på den nye telefon, men der er også stadig opmærksomhed på lynopladning, skærm, hurtig brugerflade og andre af de ting, der udmærkede forgængeren.

For mange vil prisen også være meget interessant, da den vejledende pris er 5.999 kroner.

200 megapixelkamera

Xiaomi 12T Pro er udstyret med et 200 megapixelkamera eller billedsystem, som de selv kalder det. 200 megapixel er i sig selv ikke så interessant, men der skulle være ”banebrydende hardware” og Xiaomis egne avancerede AI-algoritmer til at udnytte de mange megapixel til at levere bedre billeder end hvad vi hidtil har set på en mobil, lyder det.

Kameraet er også udstyret med 2 x zoom i sensoren, der kan udnytte mulighederne i den store 1/1,22″ sensorstørrelse til for eksempel portrætbilleder. Med Xiaomi ProCut og Ultra burst skulle man også bedre kunne beskære billeder og skabe flottere billeder.

Xiaomi 12T Pro understøtter 8K-videooptagelse og har også Pro Focus. Den funktionen egner sig godt til videoer, hvor objektet bevæger sig – så fokuserer kameraet på hele kroppen og sørger for, at personen er i fokus på videoen, selvom personen bevæger sig.

xiaomi 12t pro billede

Se også: Pris på Xiaomi 12T Pro

Bedre udnyttelse af batteriet

Xiaomi 12T Pro er udstyret med Snapdragon 8+ Gen 1, der garanterer hurtig og flydende brugerflade samt  reduceret strømforbrug i forhold til i forgængeren.

Xiaomi forklarer også, at telefonen er udstyret med et varmeafledningssystem bestående af et dampkammer, der er 65 procent større med 125 procent højere termisk materialedækning end Xiaomi 11T Pro. Det betyder en mere jævn brugeroplevelse og stor strømeffektivitet uden at skulle bekymre sig om overophedning.

Telefonen har et stort batteri på 5.000 mAh og er udstyret med 120W HyperCharge og kan oplades til 100 procent på kun 19 minutter, lyder det fra Xiaomi.

I modsætning til trenden i dag, så understøtter 12T Pro ikke trådløs opladning.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

Flot skærm

Skærmen på Xiaomi 12T Pro er på 6,67 tommer og er af typen AMOLED og har fuld HD-opløsning og over 68 milliarder farver.

Den burde sikre kvaliteten på skarpheden, farverige detaljer og strømeffektiviteten. Skærmen har også funktioner som AdaptiveSync, der dynamisk justerer opdateringsfrekvensen baseret på det viste indhold – fra 30-120 Hz.

Adaptive Reading-tilstanden reducerer mængden af blåt lys, der udsendes, for at forbedre øjenkomforten og så det heller ikke vil påvirke ens søvn så meget, hvis man kigger på telefonen inden sengetid.

Se også: Test af Xiaomi 12T Pro

Pris og tilgængelighed

Xiaomi 12T Pro kommer i tre farver: Sort, sølv og blå. Den kan købes fra den 17. oktober.

Telefonen kommer til Danmark i varianten med 12 GB RAM og 256 GB lagerplads og har en vejledende pris på 5.999 kroner. Det gør den betydeligt billigere end forgængeren, der kostede fra 7.999 kroner. Det gør den også langt billigere end den nye iPhone 14 Pro, der har pris  fra 10.499 kroner.

Telefonen kommer med Android 12 fra start og får tre store Android-opdateringer og bliver altså opdateret til og med Android 15. Den får i alt fire år med sikkerhedsopdateringer.