Xiaomi først med Qualcomms AI-platform i Xiaomi 14 og 14 Pro

Xiaomis telefoner bliver de første til at få alle de AI-muligheder, der kommer med Qualcomms Snapdragon 8 gen 3-platform.

Xiaomi først med Qualcomms AI-platform i Xiaomi 14 og 14 Pro

Xiaomi blev først ud med at bruge Qualcomms nye AI-chip i sine Xiaomi 14-fagskibe, der har et nyt styresystem, der er kompatibelt med andre smarte enheder fra en kinesiske producent.

Blandt Xiaomis flagskibe finder vi nu Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Pro, begge med Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3-latform, der blev lanceret i sidste uge.

Se også: Priser på Xiaomi telefoner

Får HyperOS bygget op fra bunden med AI

Qualcomm har tidligere fortalt, at platformene har en række AI-egenskaber og nævnte samtidig Xiaomi som en af de producenter, der får adgang til chipsettet.

Xiaomi 14-serien har Xiaomis nye HyperOS-økosystem, der skal kunne koble alle Xiaomi-enheder sammen, inklusive enheder til det smart hjem og bilen.  HyperOS er, naturligvis fristes man til at sige, bygge på et AI-fundament, oplyser selskabet selv.

Xiaomi 14 Pro får vild skærm

Xiaomi 14 Pro har et design i keramisk glas, der er ti gange mere modstandsdygtig overfor fald i forhold til selskabets andre modeller. Den buede skærm på 6,7 tommer har en pixel-tæthed på 522pi og Dolby Vision HDR-format med en lysstyrke på op til 3.000 nits.

Ifølge Xiaomi har skærmen en refresh rate på 120Hz og en certificeret teknologi, som selskabet kalder ”triple eye protection.”

Se også: Telefoner med bedst skærm

Får Leica-kamera

Xiaomi har også pralet af telefonernes Lecia-mærkede 50 megapixel hovedsensor og ultravidvinkel og hævder, at kameraets blænde er på niveau med det, vi kender fra professionelle kameraer.

Det kan automatisk tilpasse sig ændringer i det omgivende lys og giver mere kontrol i forskellige fotoscenarier.

Se også: Telefoner der tager de bedste billeder

Pris på  Xiaomi 14 Pro

Indeni finder vi et par chipsets designet til at give længere batteritid og hurtigere opladning af batteriet på 4.880 mAh.

Xiaomi 14 Pro kan allerede nu forudbestilles med en startpris fra det, der svarer til cirka 6.800 kroner.

Grundmodellen Xiaomi 14 har mange af Pro-modellens funktioner, men ikke på kameraområdet, og formfaktoren er også anderledes.

Den har en mindre skærm på 6,36 tommer, samt et batteri på 4610 mAh. Startprisen for Xiaomi 14 ligger omkring 5.700 kroner.

Xiaomi har også præsenteret Xiaomi Watch S3 og en række nye apparater til hjemmet.