Xiaomi springer ud som chipset-producent

Kinesiske Xiaomi vil fremstille sine egne mobilprocessorer i kampen med mobilmarkedet giganter: Apple, Samsung og Huawei.

Xiaomi springer ud som chipset-producent

Apple har dem, Samsung har dem og Huawei har dem. Deres egenudviklede og fremstillede processorer. Og nu tyder det på, at Xiaomi snart springer ud som selvstændig chipproducent skriver Engadget.com.

På det kinesiske sociale medie Weibo, skriver mobilproducenten at selskabets første egen chipset vil annonceres den 28. februar under kaldenavnet ’Pinecone’.

Hvad processoren kan, præciserer Xiaomi ikke. Det er dog tvivlsomt, at deres første chipset vil konkurrere med det allerstærkeste Samsung, Apple, Huawei og Qualcomm har at byde på.

Den første mobil med den nye kinesiske mekanik spås at bliver Xiaomi Mi 5c, som får en octa-core processor på 2,2 GHZ ombord. Den vil parres op med 3GB RAM og Android 7.1.1.

Se også:  Xiaomi MIX – en topmobil der helt dropper kanterne

mi 5c
Lækkede Xiaomi Mi 5c bliver den første smartphone med Xiaomis første processor. Foto: Engadget.com

En god forretning

For Xiaomi handler det ikke nødvendigvis om at producere markedets hurtigste chip, men i stedet at kunne fremstille komponenter selv, for derved at kunne opnå højere margener. I dag er især markedet for budget- og mellemklassesmartphones præget af hård konkurrence.

Ved at fremstille egne komponenter kan Xiaomi samtidig gøre sig selv mindre afhængig af chipproducenter som Qualcomm og MediaTek.

Xiaomi chip-ambitioner går tilbage til november 2014, hvor selskabet anskaffede sig aktiemajoriteten hos chipproducenten Leadcore.

På sigt kan strategien vise sig at blive en god forretning for Xiaomi, da både Apple, Samsung og Huawei har haft held med at øge deres indtjening via egenudviklede komponenter.

Se også:  Xiaomi Mi 5s – en forfærdelig oplevelse [TEST]