Xiaomi Yi lancerer billigt 5.7K kamera til 360-videoer

Yi Technology slipper prisvenligt 360-kamera løs. Det kan optage i 5.7K eller livestreame i 2.5K.

Xiaomi Yi lancerer billigt 5.7K kamera til 360-videoer

Når dit næste eventyr skal foreviges, er 360-kameraet ved at slå igennem som den ultimative måde at gemme og dele oplevelserne på. De sfæriske filmsekvenser gør det ganske muligt at placere seeren præcis der hvor actionen foregår.

Indtil videre kræver teknologien dog massive investeringer i komplekse og dyre kameraløsninger med tårnhøje opløsninger før resultaterne kan blive tilfredsstillende.

Xiaomis datterselskab med foto og video som speciale, Yi Technologies, lancerer nu en løsning som er til betale for almindelige forbrugere: Yi 360 VR.

Kameraet er baseret på to 12 megapixel-moduler med 220 grader bred optik, der sammen kan sammenstykkes til 5.7K video – svarende til dobbelt så mange pixels som i Samsungs nyligt lancerede Gear 360 kamera.

Læs også:  Samsung Gear 360 (2017): Pris og tilgængelighed

Vil du have optagelserne stitchet sammen i selve kameraet, skal opløsningen dog neddrosles til 4K. Livestreaming er også en mulighed via kameraet 100 mbps Wifi-antenne, men her skal opløsningen skrues yderlige ned til 2.5K.

Kameraet kan styres enten via dertil indrettede knapper og menuer, eller via mobilen samt en bluetooth-fjernbetjening.

Kameraet største styrke bliver dog den lave pris – med en debutpris på 399 amerikanske dollars – omtrent 2.800 kroner – underbyder selskabet konkurrerende løsninger med mange tusinde kroner.

Yi 360 VR kameraet bliver tilgængeligt fra juni måned, men kan forudbestilles allerede fra i dag af på selskabets hjemmeside.

Yi Technologies er et forholdsvis nyt selskab indenfor actioncam-genren, men nåede tidligere på året at markere sig som kameraproducent ved at være først med et 4K-eventyrkamera med flydende 60 fps optagelser.

Se også:  Gopros nye Fusion-kamera optager hele omverdenen i 5.2K