NFC bliver morgendagens interaktive teknologi til mobilen

NFC bliver morgendagens interaktive teknologi til mobilen

Som vi har skrevet om tidligere på Mobilsiden.dk, er der en stigende interesse blandt mobilproducenterne for teknologien NFC (Near Field Communication).

Teknologien har været fremme et stykke tid, men nu er der ikke kun fokus på muligheden for trådløs betaling. Teknologien giver nemlig også mulighed for at gøre mobiltelefonen til en endnu mere interaktiv terminal. Og så på en sikker måde.

Sebastian Taylor fra IBM siger til digi.no, at NFC i stigende grad vil komme i fokus inden for interaktive tjenester til mobiltelefonen:

”I løbet af nogle år vil vi se mange mobiltelefoner udstyret med NFC i handlen – måske endda halvdelen af telefonerne på markedet”, spår Taylor.

NFC er ikke nogen ny teknologi. Men i starten har man kun haft fokus på trådløs betaling i forbindelse med NFC.

NFC-teknologien indeholder da også en ID-nøgle og kan derfor bruges til betaling. Det betyder blandt andet, at man i fremtiden ikke skal slæbe rundt på flere forskellige plastikkort, busbilletter og lignende. Med NFC har man alt samlet i mobiltelefonen.

Ifølge digi.no åbner teknologien op for, at mobiltelefonen kan kommunikere med alle mulige typer af genstande, der har data i sig som for eksempel en internetadresse. ”Det kan eksempelvis være reklamesøjler eller billeder”, siger Taylor til digi.no.

NFC-teknologien
Teknologien er ikke beregnet til kommunikation på lange afstande. Det er kun muligt at interagere med andre enheder i en afstand af 10 centimeter.

Teknologien virker således, at man indsætter NFC-punkter i genstande, man ønsker at få information fra. Det kan eksempelvis være informationer om, hvornår den næste bus afgår, som kan komme fra et skilt ved busstoppestedet eller overførelse af en internetadresse fra en reklame på gaden.

Mange muligheder i NFC
Teknologien åbner op for en sand myriade af muligheder, som flere mobilproducenter har fået øjnene op for.

Du står for eksempel foran en reklamesøjle, som du finder interessant. Hvis du nærmer dig reklamen, vil det indbyggede NFC-punkt sende informationer til din mobiltelefon. Det kan for eksempel være muligheden for at koble sig på producentens hjemmeside for at se nærmere på produktet. Fordelen er her, at man ikke skal indtaste producentens internetadresse men i stedet for blot stille sig hen til reklamen. Så sørger NFC-teknologien for at koble reklamesøjlen og mobiltelefonen sammen.

Men hvad er der så nyt og revolutionerende ved denne teknologi? Med Bluetooth og WLAN(trådløst netværk) kan man jo også koble sig op til andre enheder. Og netop de to teknologier findes i stigende grad i dagens mobiltelefoner.

Grunden til at NFC er mere brugbar skyldes, at denne teknologi, i modsætning til Bluetooth og WLAN, er mere sikker. Man kan ikke lade sin Bluetooth eller WLAN være aktiveret permanent, da de udgør en sikkerhedsrisiko for mobiltelefonen.

I øjeblikket er der meget snak om faren ved at have aktiveret sin Bluetooth. Bluesnarfing hedder fænomenet, som truer udfoldelsesmuligheden inden for Bluetooth-teknologien. Denne form for kriminalitet udnytter et hul i udvekslingsprotokollen OBEX. Herefter er der fri adgang til offerets mobile enhed.

NFC er mere sikker, idet rækkevidden ikke er så stor. Man er næsten nødt til at have fysisk kontakt med den genstand, man ønsker information fra. Og det gør teknologien mere sikker end Bluetooth og WLAN.

På nuværende tidspunkt er der kun introduceret få NFC-produkter. Nokia er en af de førende inden for området og har da også allerede lanceret et cover til deres 3220, som gør telefonen til en NFC-mobil.

Også Microsoft, Motorola, NEC, Philips, Matsushita, Samsung, Sony, Texas Instruments og Visa, MasterCard er aktive inden for udviklingen af NFC-teknologien.

Kilde: digi.no

topbillede3=nfc_forside
billede3=icon-nfc
picture=on3
picturetext=NFC bliver den næste store teknologi inden for mobiltelefoner. Blandt andet kan man, via teknologien, interagere med reklamesøjler, billeder og billetautomater med mobiltelefonen.
picturefile=nfc
cat=on
catname=default
comon=off

Sagen fortsætter

Historien fik nyt liv. mobilsiden kørte videre med bolden. 6/6/2005 pustede redaktionen nyt liv til historien med en artikel der drejer sig om Nokia 6230i – en opgraderet fornøjelse (produkttest)Klik her for at læse den påfølgende artikel.. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..