Nokia vil sælge flere apps

Nokia står for blot ni procent af alle verdens mobile downloads, men det skal ændres i fremtiden.

Nokia vil sælge flere apps

Der hersker ikke tvivl om, at Nokia stadigvæk er verdens førende mobilproducent, men hvad de har i telefon-salg, mangler de i salg af applikationer.

Apple stod for 67 procent af samtlige af verdens mobile downloads af applikationer i 2009 skriver Computerworld.dk, og det skal ses i forhold til, at deres iPhone kun har en markedsandel på 14 procent.

Nokia står til sammenligning for blot ni procent af de mobile downloads og de har mange mange forskellige mobiler på hylderne.

Oprejsning måske på vej

Nokia er selvsagt ikke tilfredse med deres applikationssalg, og tager nu det, der kan ses som et skridt på vejen mod at øge salget.

De har overtaget en lille amerikansk udviklingsvirksomhed kaldet Motally, som har skabt et værktøj, som giver udviklerne mulighed for at overvåge og tracke, hvordan en applikation bliver anvendt af brugeren.

Det lyder ikke af meget, men de informationer er værdifulde, når man som udvikler gerne vil vide, hvad der fungerer og hvad der flopper hos forbrugerne. I sidste ende kan det skabe øget omsætning og gøre applikationsmarkedet til en bedre forretning for Nokia.

Motally understøttes i forvejen af Apples iPhone og iPad, RIM Blackberry samt Android, men planen er selvfølgelig at strække det ud til Nokias egen Ovi-platform som blandt andet sælger applikationer.