Nu slår Disney ned på deling af konti

Netflix har allerede taget initiativer til at stoppe delingen af konti, og nu følger rivalen Disney trop og forhindrer deres kunder i at dele Disney+-konti med hinanden.

Nu slår Disney ned på deling af konti

I maj måned satte Netflix nye initiativer i værk. De skulle stoppe delingen af konti, og samtidig blev det muligt at tilkøbe muligheden for at dele sin konto uden for husstanden. Siden er antallet af Netflix-abonnenter gået op igen.

Nu vil Disney gøre dem kunsten efter, men ingen ved endnu hvordan.

Læs også: Seneste nyt om tv-serier, film og sport

Varslet i september

I september måned skrev Disney Entertainment ind i sine abonnementsvilkår i Canada, at selskabet fra 1. november vil tage nye metoder i brug for at stoppe kontodeling uden for husstanden.

Den dato har vi nu ramt. Det betyder, at Disney begynder at tage et nærmere kig på streamingadfærden fra din konto. Det forlyder i de opdaterede abonnementsvilkår, at Disney analyserer brugeradfærd for at opdage potentiel deling af konti.

Indtil videre gælder de ændrede vilkår kun i Canada.

Uvist hvordan Disney vil opdage kontodeling

Den nye tekst i abonnementsvilkårene melder dog ikke noget om, hvordan Disney helt konkret vil sætte en stopper for delingen af konti, udover at de vil analysere brugeradfærd og forbrugsmønstre.

Samme ukonkrete besked kom Netflix også med, da de meldte ud, at de ville sætte en stopper for kontodeling. Netflix endte med at anvende en løsning, hvor selskabet tjekker din IP-adresse. Kunder, der ønsker at dele deres konto med nogen uden for husstanden, kan købe et tillægsabonnement til en reduceret pris.

Vil brede sig til andre lande

Selvom det i første omgang kun er de canadiske brugere, som Disney vil begynde at holde et vågent øje med, er forventningen, at tiltaget snart vil brede sig til andre lande.

Disney skal dog først skrive det ind i abonnementsvilkårene i de øvrige lande, som de ønsker at sprede tiltaget til, før de har lov til at holde et skarpere øje med deres kunder.

Læs også: Nu vil Disney+ sætte en stopper for deling af konti