NVIDIAs nye gamingskærm har 360 Hz refresh rate

NVIDIAs nye gaming-skærm, Swift 360 har 360 Hz refresh rate og henvender sig til dem, der tager esport seriøst.

NVIDIAs nye gamingskærm har 360 Hz refresh rate

NVIDIA og gaming passer godt sammen og det slog selskabet fast, da de på CES 2020 i Las Vegas præsenterede sin nye G-Sync gaming-skærm med en refresh rate på 360 Hz – den hedder Swift 360.

Dermed er barren sat et reelt nyk op på den front for gaming-skærme.

NVIDIA er gået sammen med Asus, der bliver de første til at komme med en monitor, der kan køre den vanvittigt hurtige refresh rate.

NVIDIA’s skærm til esport gamere

For NVIDIAs vedkommende har de designet deres nye skærmteknologi med esport i tankerne. Det betyder samtidig, at priserne nok ikke kommer til at ligge i den lave ende og at det heller ikke bliver et produkt for alle.

I stedet retter NVIDIA sig i mere vanlig stil til professionelle gamere samt entusiaster og professionelle inden for esport.

G-Sync-teknologien er revolutionerende og har været med til at vise vejen frem for gamingen og NVIDIAs satsning er en anerkendelse af, at esporten er et område under udvikling og hvor udviklingen ræser derudaf.

Læs også: Test af Sennheiser GSP 670

Professionelle gamere skal have udstyret i orden

Hvis man skal være med i toppen, når det gælder esport, skal man have det rette udstyr, for det er netop udstyret, der kan vise sig at være udslagsgivende.

Med NVIDIAs nye skærme tager de et stort skridt, og siger, at gamerne skal være forberedt på hvad som helst, da skærmene understøtter game frames, der fornyes hver 2,8. millisekund. Det er seks gange hurtigere end på traditionelle gaming-skærme og TV-apparater. Det vil med andre ord være en helt særlig oplevelse at spille på en sådan skærm.

Ekstremt kort reaktionstid og et totalt flydende billede.

Det er som nævnt NVIDIA, der står bag teknologien, men Asus der skal produceres selve skærmen.

Pris og tilgængelighed for NVIDIA Swift 360

Swift 360 gaming-skærmen skal komme på markedet i løbet af 2020. Der er dog ikke offentliggjort en specifik dato, ej heller en pris, selvom den helt sikkert kommer til at ligge i den dyre ende.

Sammenligner vi med produkter, der allerede er på markedet, har vi for eksempel ROG Swift PG27VQ, der er en buet gaming-skærm på 27 tommer og med en 165 Hz refresh rate. Den har en pris fra cirka 5.000 kroner.

Den nye Swift 360 skærm bliver dog på 24,5 tommer og er kun i Full HD. Det er også nødvendigt at have en computer, der kan understøtte skærmen og spille spil, der understøtter den høje refresh rate. Ellers er der ingen grund til at have en så avanceret skærm.

Alle har naturligvis mulighed for at købe den, men den er tiltænkt de seriøse gamers.