Ny undersøgelse: Elbiler er bedre for miljøet end benzinbiler

En ny undersøgelse viser, at elektriske biler producerer mindre CO2 og derfor er mere miljøvenlige end benzin- og dieselbiler.

Ny undersøgelse: Elbiler er bedre for miljøet end benzinbiler

Det er blevet diskuteret længe om elbiler egentlig er mere miljøvenlige end benzin biler Med den CO2-udledning der kommer fra produktion af elektricitet og fremstilling af biler og batterier, så er det blevet sået tvivl om netop dette. Nu slår en ny undersøgelse fast, at elektriske biler producerer mindre kuldioxid end benzinbiler.

Undersøgelsen er udarbejdet af Nature Sustainability og kommer med et endegyldigt “ja” til, at elbiler er det rigtig valg fremover, når vi skal passe på miljøet.

Læs også: Nye batterier giver billigere elbiler og længere rækkevidde

Elbilerne er klart mest miljøvenlige

I undersøgelsen har forskere fra universiteterne i Exeter, Nijmegen og Cambridge foretaget livscyklusvurderinger, der viste, at selv når elproduktionen stadig involverer betydelige mængder fossilt brændstof, er der en CO2-besparelse i forhold til konventionelle biler og opvarmning af fossilt brændsel.

Forskerne fandt ud af, at i 53 ud af 59 regioner, der omfatter 95 procent af verden, genererer elektriske køretøjer og varmepumper til hjemmet mindre kuldioxid end brændstofdrevne biler eller fyr. De eneste undtagelser er stærkt kulafhængige lande som Polen.

I lande som Sverige, hvor det meste af elektriciteten kommer fra vedvarende energikilder, og Frankrig, der stort set er drevet af atomkraft, er CO2-besparelsen ved at bruge elbiler op til 70 procent.

Læs også: Koncept-elbilen Polestar Precept har Googles nye Android Automotive

Det er en myte at elbilerne forurener mere

I England er besparelserne på cirka 30 procent. Dette tal vil dog stige i takt med, at elektriske køretøjer bliver endnu mere effektive og mere CO2-udledning kan skæres væk i produktionen.

Ideen om, at elektriske køretøjer øger CO2-emissioner, er en myte,”

Siger Florian Knobloch fra Nijmegen Universitet i Holland, der er hovedperson bag undersøgelsen.

“Her er en endelig undersøgelse, der kan dræbe disse myter.”

Fortsætter Florian.

Læs også: Flere nyheder om elbiler