Nyt og gammelt mødes: Foldbar Motorola RAZR lanceret

Motorola har netop lanceret en ultramoderne udgave af den legendariske RAZR-telefon. RAZR'en forbliver en klaptelefon, men med en foldbar skærm indeni.

Nyt og gammelt mødes: Foldbar Motorola RAZR lanceret

OBS: Artiklen opdateres lige nu med produktbilleder.

Motorola løfter i dag sløret for udviklingen af den ikoniske klaptelefon, som kendetegnede en generation: RAZR, modeikonet, der var med til at definere popkulturen.

Hvor Samsungs Galaxy Fold er en lidt klodset mobil, der bliver forvandlet til en lille tablet, så er Motorola RAZR den klassiske klaptelefon i en moderne udgave. Det er til gengæld tydelig at se, at Motorola RAZR har været under udvikling i knap fire år, for det er ikke ligefrem de vilde specifikationer, som vi normalt ser mobilerne lanceret med i dag. Det laver ikke om på, at RAZR’en er en af årets mest interessante mobiler, og så er det samtidig svært ikke at blive alt for nostalgisk.

Her er pressemeddelelsen Motorola har sendt ud på RAZR, hvor det meget fint beskriver tiden udviklingen har taget og tankerne.

Den nye Motorola RAZR er den første smartphone nogensinde, der med sin fleksible, muslingeskalsinspirerede skærm – på nærmest naturstridig vis – kan foldes fuldstændigt sammen. Klaptelefonen vækker minder, men giver samtidig en helt ny og unik brugeroplevelse.

Genopfindelsen af et ikon

Motorola måtte sætte sig ind i, hvordan fleksible skærme kunne optimere den måde, folk bruger deres smartphones på. Motorola udviklede og testede derfor over 20 forskellige prototyper i den indledende brugerundersøgelsesfase. Det viste sig, at det  muslingeskalsdesign, som vi alle kender og elsker, var den perfekte løsning. Designet adresserer brugernes afgørende krav om, at telefonen skal være let at transportere, uden at der gås på kompromis med ønsket om en storskærmsoplevelse.

Motorola RAZR bringer stil og godt håndværk til smartphones på en helt ny måde. Med en ydre skal af førsteklasses rustfrit stål og 3D Gorilla Glass er telefonen godt beskyttet samtidig med, at den er lækker at holde i hånden. Præcis som den originale RAZR, har den nye Motorola RAZR et slankt og rent design uden stærke kontraster i farver og materialer.

Motorola RAZR
Motorola RAZR foldet sammen. Foto: Motorola
Motorola RAZR
Her kan man ane den 6,2 tommer pOLED-skærm, der gemmer sig inde i RAZR. Foto: Motorola
Motorola RAZR
Motorola RAZR foldet ud. Foto: Motorola

Når Motorola undervejs i udviklingen af RAZR stødte på begrænsninger, fordi den ønskede teknologi ikke var tilgængelig, skabte de vores egen vej. De udviklede en patentbeskyttet lukkemekanisme, som tillader begge sider af den fleksible, specialdesignede polymer-skærm forbliver fuldstændigt glatte, når telefonen foldes sammen, og som beskytter skærmen mod snavs og støv. De re-designede antennen, så den tog halvt så meget plads og dækkede telefonens ydre med et beskyttende, vandafvisende lag, så den kan modstå mindre mængder vand. Med dette banebrydende stykke ingeniørarbejde og design skyder Motorola en ny æra i gang inden for mobiltelefoni.

I videoen herunder kan man se hvordan hængslet i Motorola RAZR er konstrueret:

Michael Fisher, bedre kendt som Mr. Mobile, var med til Motorolas event i USA, hvor RAZR blev præsenteret. Her er hans video om den:

Den foldbare Motorola RAZR

I takt med at smartphones bliver større og større, bliver RAZR i stedet mere kompakt. Når du ønsker at blive opslugt af skærmoplevelsen, tilbyder den 6,2 tommer store Flex View-skærm med et 21:9 størrelsesforhold alle de funktioner, du er vant til. Når du skal videre i dagligdagen, klapper du ganske enkelt din RAZR sammen og nyder godt af det slanke, dynamiske design, som får den til at passe perfekt i lommen.

På RAZR’s ydre 2,7 tommer store interaktive Quick View-skærm, kan du tilgå vigtig information på farten, så du både kan være forbundet og tilstede. Du kan ringe, besvare beskeder, betale med et enkelt tryk, styre din musik, tage fantastiske selfier, benytte Google Assistant og tilgå dine specialindstillinger som f.eks. at tænde/slukke Bluetooth, Wi-Fi, dit hotspot eller lignende – alt sammen uden at du behøver at åbne din telefon.

Nyd en fuldstændigt ny og unik smartphone-oplevelse, som du ikke får andre steder. Det ikoniske brand, den banebrydende teknologi og et stilfuldt design gør RAZR til den opgraderede smartphone-oplevelse, du har brug for. Motorola RAZR er den smartphone, der igen giver dig den tilfredsstillende følelse af at lægge på, når du klapper i.

Motorola RAZR: Pris og tilgængelighed

Den nye Motorola RAZR bliver tilgængelig i Danmark i et tæt samarbejde med Telia. Salget starter den 24. januar i Telias butikker og på Telias hjemmeside. 

Det vil være muligt, at forudbestille RAZR hos Telia allerede fra på tirsdag den 19. november 2019. Vejledende udsalgspris er 12.999 kroner uden abonnement. Prisen hos Telia, inklusiv abonnement, lander under 12.000 kroner.

Motorola RAZR kommer udelukkende med eSIM, hvorfor man må gå ud fra, at Telia til den tid står klar med dette.

Mobilsiden.dk tager på mandag et smut til London, hvor vi får den nye spændende enhed fra Motorola i hænderne.

Motorola RAZR
Motorola RAZR i dens salgsæske. Foto: Motorola

Specifikationerne på Motorola RAZR

Motorola razr specifikationer
Mål og vægt Foldet: 72 x 94 x 14 mm

Udfoldet:
 72 x 172 x 6.9mm
205 gram
Skærm Udenpå: 2,7″ OLED
800×600 pixel, 4:3-format

Indeni: 6,2″ pOLED
876×2142 pixel, 21:9-format
3D Gorilla Glass 3

Chipsæt Snapdragon 710
Adreno 616
Batteri 2510 mAh
15W hurtigopladning
RAM 6GB
Lagerplads 128GB
Kamera Bag: 16MP f/1,7 med EIS
Sony IMX 519

Front: 5MP, f/2.0

Software Android 9 Pie (Får Android 10)
Andet Bluetooth 5.0
eSIM
Moto Display & Moto Actions
Ansigtsoplåsning
Fingeraftrykslæser

Opfølgning på historien

Vi prøvede, men vi kunne ikke lade sagen ligge. mobilsiden fulgte op på historien. 13/11/2019 gik vi videre og publicerede artiklen; OnePlus sælges nu i Elgigantens butikker – Du finder den her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..